Pavel Ryšavý
21. října 2018 • 20:45

Holaň už bídné Dynamo jednou probral. Potřebuje to udělat zase

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pár zápasů dokázaly Pardubice v sezoně dotlačit na sílu a bojovnost. Štěstí? Velký kamarád Dynama, tykalo si s ním. Rozhodně si nemůže stěžovat na to, že by je obcházelo nějakým obloukem. Ale teď se v plné nahotě ukazuje, že spoléhat jen na boj, leptání protivníkových kombinací a to, že brankář přinese rozdíl, nefunguje. Párkrát možná, dlouhodobě ne.



Na konci minulé sezony skončily Pardubice zázračně šesté, teď mají po 13 zápasech 13 bodů, tedy jen o jeden bod méně než před rokem touhle dobou. Takže? Zase takový průšvih to být nakonec nemusí. Má to jedno ale, znovu je potřeba vymyslet nějaký otřes.

Před rokem se kývala židle pod trenérem Milošem Holaněm, on v tu chvíli udělal nečekaný tah, na Spartě poslal do brány mladého brankáře Milana Kloučka. Tým začal být zodpovědnější, chytl se a odrazil nahoru. Letos už tenhle manévr Holaň vyčerpal. A nic. Překopal sestavu. A nic. V kabině musí přijít jiný šok, větší, než jen výměna trápícího se Tomáše Svobody za Dávida Skokana.

V minulé sezoně se Dynamo vytáhlo vysoko kvůli tomu, že dost hráčů ze sebe dokázalo vymáčknout svoje životní maximu, Sacha Treille připomínal legendární filmovou postavičku Obelixe, kam se postavil, tam to od něj létalo, Marek Trončinský byl nejdominantnějším obránce extraligy, výkonnost Patrika Poulíčka vyletěla o tři patra nahoru proti standardu, vyšly příchody Rostislava Marosze. Nic z toho se teď nekoná. Navíc tehdy měl klub Martina Kauta s Davidem Tomáškem, výjimečné mladé hráče, které se nepovedlo nahradit, plus otravného Matěje Berana.

V plné nahotě se teď ukazuje, že tým není dobře složený. Vzhledem k mizerné finanční situaci klubu nedorazily adekvátní posily, spíš zase jen bojovníci. Jede se tak podle starého mustru, že Petr Sýkora třeba zápas zlomí.

To je největší chyba, na kterou Dynamo může dojet. Ono se zkrátka nedá čekat, že Jan Mandát opanuje střelecké tabulky, když za poslední dvě sezony nastřílel celkem 10 gólů. Tomáš Vondráček má taky jiné přednosti než gólové hody, Dávid Skokan jakbysmet. Miloš Bubela byl nejlevnější možnou variantou na post druhého centra za Davida Tomáška a po příchodu ze Slovenska ještě nedovede v extralize dominovat.

Sem se musí říznout, dodat kyslík do kabiny, jinak si Dynamo zase může užít hodně dlouhou sezonu, jakou zná z jara 2017, kdy všechno nakonec skončilo baráží.

Osobně si nemyslím, že by v tuhle chvíli bylo řešením měnit trenéra. Na druhou stranu se Miloš Holaň pozvolna dostává na podobnou hranu, na které stál před rokem. Buď vymyslí zase něco geniálně jednoduchého, co všechno zlomí, nebo klub sáhne k nejlevnější možné změně a sáhne do trenérského štábu. Šancí po čtyřech porážkách v řadě a skóre 5:23 už moc mít nebude.

Pardubice - Karlovy Vary: Skokan dal hit Stloukalovi a míří na trestnou lavici
Video se připravuje ...

Pardubice - Karlovy Vary: Domácí na kolenou, trefil se Griger, 1:7
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud