Pavel Ryšavý
30. října 2019 • 11:00

Na pos... spadne i záchod. Pardubice ale nesmí fňukat, tabulka po sezoně je fér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víte, jak se to říká. Na pos... spadne i toaleta. Na Pardubice tohle platí stoprocentně. Když už máte pocit, že se z nějakých problémů vyhrabaly, přijdou další. A pak zase. Táhne se to už několik let. Po výměně trenéra prošly sérií zápasů proti extraligové špičce, porazily Liberec a Třinec, bod sebraly Spartě. Ale teď před cestou do Varů tým ochromila střevní viróza, do akce museli junioři. Tělo dostane facku, hráči se z toho budou chvíli hrabat. Co jinde odtrénují, tady stráví v dostřelu toalety.



Zrovna ve chvíli, kdy má Dynamo ukázat svoji sílu, jestli je, nebo není schopné se popasovat s Karlovými Vary nebo Litvínovem, se dostaví střevní viróza. Z tohoto pohledu se dá pochopit rozladěná rétorika klubového vedení. Hraje se o hodně. Čtrnácté místo neznamená bažinu, ale už přímý tunel do první ligy. Mirek Dušín z Rychlých Šípů by zápas odložil. Jenže tohle se prostě nárokovat nedá.

Samozřejmě, že Varům vyhovuje, že dorazil oslabený soupeř. Mají lauf, že by v tuhle chvíli hrály i o Stanley Cup. Vědí, že tohle nemusí trvat věčně. Extraligový chuďas si užívá, že sbírá body. Taky chce přežít. Na prosbu o odklad zavrtěl hlavou. Že nedostane cenu fair-play? To je život.

Pardubicím nezbývá než zatnout zuby, nefňukat o karmě, dřít. Protože ve výsledku jeden zápas z 52 kol nerozhoduje o ničem, tohle není baráž ani play out. Na konci uvidíte tabulku, která vypoví o tom, jak klub pracoval celý rok. Dlouhodobá fáze je totiž fér ke každému.

Trenér Martin Pešout stojí za vzestupem Karlových Varů
Trenér Martin Pešout stojí za vzestupem Karlových Varů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud