Pavel Ryšavý
27. ledna 2020 • 15:40

Utkání hvězd NHL je jen nuda. Nemá co nabídnout, ale aspoň se nikdo nezraní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Můžete vymyslet tisíc formátů, nebo klidně pětkrát tolik. Ale hokejová exhibice bude vždycky jen hezky nasvícená a navoněná ovesná kaše. Když ji ochutnáte, pořád to bude jen kaše. Nic víc. Nikdy totiž nenaplníte základní věc, proč je hokej atraktivní sport, tedy že je rychlý a tvrdý, akční. Tady vždycky bude pomalý a nudný.



Pravda je, že hra tři na tři je asi jediné řešení, jak věc typu Utkání hvězd držet naživu. Pohled na pět ploužících se hokejistů, byť mají na zádech exkluzivní jména, totiž uspával pomalu stejně, jako sledovat buben pračky na programu „bavlna“.

V ostatních sportech má exhibice svoje místo. Třeba i takový fotbal v chůzi může být se všemi fintičkami, přehazovačkami a patičkami docela fajn. To samé tenis, který je zase tak extrémně rychlý, že mu zpomalení a údery pro legraci vůbec neublíží. Naopak.

Binningtona nepřekonal ani Tomáš Hertl, který pobavil s maskou zpěváka Justina BieberaFoto profimedia.cz

Ale hokej? V pochodovém tempu, bez nasazení, bez obran, bez rychlosti a s chudáky gólmany, místo kterých můžete do akce klidně položit židli, to už není hokej.

Extraliga se kdysi tuhle taškařici pokoušela pravidelně plánovat taky. Jenže dojela na nezájem, lidi abyste na takovou akci pomalu nutili chodit násilím. Navíc i v NHL vidíte, jak se hráčům na takovou akci chce stále méně. Neznamená pro ně vůbec nic.

Ovečkin a spol. radši přijmou trest, vynechají jeden zápas NHL, pořádně si odpočinou, než aby vyrazili jezdit na dvojku do St. Louis. Na druhou stranu, majitelé se nebojí. Tohle není olympiáda, nikdo se jim nezraní. Takže není důvod nic rušit. Příště se unudíme na Floridě!

Svou účast v Utkání hvězd si David Rittich užíval
Svou účast v Utkání hvězd si David Rittich užíval

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud