Pavel Ryšavý
8. března 2022 • 18:10

Nedivte se, jestli Hertl zůstane. O Pohár může bojovat i jako veterán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA PAVLA RYŠAVÉHO | Zní to jednoduše. San Jose nemá před sebou extra dobrou budoucnost. Když se v příštích pěti letech dostane do play off, nádhera. Jestli přeleze první kolo, senzace. To jsou v kostce šance na Stanley Cup organizace, která potřebuje přestavbu. Tím pádem jasně řeknete: Tomáši Hertlovi je osmadvacet, čeká na opravdu dobrý kontrakt. Logicky i ideální doba odejít, zmizet, jít hrát o Pohár.



A to je právě ono. Hodně záleží na jeho vnitřních ambicích. Poznáte, že se v San Jose cítí dobře. Pro rozpadající se Sharks je důležitou postavou. Z nějakého záhadného důvodu organizace neplánuje přestavbu, naivně věří, že s hromadou špatně uzavřených smluv (hlavně mezi beky) má šanci hrát dobře.

Takže? Hertl může dostat velmi nadstandardní podmínky, aby neodešel zdarma. Třeba? Dlouhý kontrakt za minimálně 8 milionů dolarů ročně. Sice by dobře věděl, že šance vyhrát Stanley Cup je mizivá, ale zase by zůstal v prostředí, kde má pozici, a život v Kalifornii je zkrátka příjemnější než ve Winnipegu nebo v Edmontonu. Navíc je potřeba vidět, že jak platový strop strmě neroste, nejsilnější kluby nebudou mít pod ním tolik prostoru.

Takže kdyby chtěl Hertl upřednostnit výhru ve Stanley Cupu, bylo by to spíš za výrazně horších podmínek, než mu nabídnou Sharks. Teď si položte otázku. Taky byste nechali ležet miliony na stole, když vám na ně celý rok svítí ještě slunce? Vážně?

Nedivil bych se, kdyby prodloužil u bezzubých Sharks smlouvu. Z jeho pohledu to dává logiku. Čistě pragmaticky, za Stanley Cupem může pak cestovat jako pětatřicetiletý veterán za roční kontrakt pod 2 miliony třeba čtyři sezony. Nelogické je to spíš z pohledu klubu. Měl ho vyměnit už před rokem, kdy by dostal daleko vyšší cenu. Jenže to je zase jiný příběh.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud