Petr Adam
15. září 2013 • 14:22

Žádné iluze, prosím. Nový trenér se ve Slavii bude brodit bažinou

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize (zatím) nejsou poslední, ale v žebříčku ligových propadáků patří fotbalisté Slavie jednoznačně na úplné dno i za šestnácté Znojmo. Podle jednoduchého vzorce. V něm porovnáváme vysoká předsezónní očekávání a dosažené výsledky. V minulosti prestižní post trenéra červenobílých rázem ztratil na atraktivitě. Jaký by měl být nástupce Michala Petrouše, který v sobotu sám odstoupil po druhém domácím debaklu v řadě? Dopředu musí být smířený s tím, že si velké jméno v Edenu neudělá.



Nebylo pro české trenéry o mnoho lepších zaměstnání. Konkurovat postavení kouče ve Slavii mohl jen jeho protějšek ve Spartě a reprezentaci. Hodně se za poslední roky změnilo. Jít do Slavie můžete jít kvůli slavné minulosti, či silné fanouškovské základně. Ale kvůli tomu, abyste něco velkého vyhráli a dosáhli? Taková motivace nyní jednoznačně chybí.

Stačí se podívat, jak vedení Slavie marně nahánělo v poslední době posily. Pro obránce Tomáše Zápotočného bylo atraktivnější vyměnit pozici náhradníka ve Spartě za angažmá v Příbrami. Přednost před Slavií zase v případě Milana Černého dostala Dukla, kde působí bývalí funkcionáři z Edenu.

Skóre po závěrečném hvizdu. Slavia utrpěla další debakl
Skóre po závěrečném hvizdu. Slavia utrpěla další debakl

Dá se čekat, že podobně obtížné bude hledání také nového trenéra. Vedení by mělo zaměřit pozornost k osobnosti, která je připravená na velmi tvrdé podmínky. Lepší je přiznat si pravdu, než žít v iluzích. Alarmující výsledky ukazují, že Slavia není zdaleka připravená na to šplhat zpátky vzhůru k metám, které ji dřív patřily. Tým pod vedením nového kouče musí naopak nejdříve zastavit hrozivý pád a probrodit se bažinou ze současné frustrace. A třeba v této sezoně ukopat 14. místo a jen těsně se vyhnout sestupu.

Za to vám žádný z náročných slávistických fanoušků určitě nezatleská a vaše jméno se jen těžko zapíše do kronik. Nicméně je v tuto chvíli nezbytné ve slavném vykonat záchranářskou misi a dostat do týmu zase trochu sebedůvěry, aby se nesesypal při každém domácím zápase. Bez něj bezradná Slavia zůstane přešlapovat na místě. A to je ještě ta nejzářivější perspektiva, o jaké se dá v jejím případě přemýšlet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud