Petr Adam
7. prosince 2017 • 22:00

Šilhavého vratká pozice. Zopakuje se konec podle Lavičkova vzorce?

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud nechtěl Jaroslav Šilhavý jít na setkání s vedením Slavie po konci podzimní části sezony se sklopenou hlavou, aby si vyjasnil, jakou podporu v klubu vlastně má, nutně potřeboval urvat postup v Evropské lize. To se nepovedlo, prohra s Astanou 0:1 podtrhla marnost, která v Edenu poslední dobou narůstala. Pozice trenéra je půl roku po zisku titulu mimořádně vratká.



Jak velké šance má Šilhavý , že pro něj tíživou situaci ustojí? Přenechání postupu Astaně, která nepůsobila jako soupeř, z něhož šel velký strach, je už třetí nepříjemnou ranou během podzimu.

Připočtěme k ní obří ztrátu na vedoucí Plzeň v HET lize a pak také vyřazení s APOELem Nikósie v předkole Ligy mistrů. Vzpomínky na titul už nefungují. Šilhavý nemá v ruce moc argumentů, aby přesvědčil, že naplnil potenciál v létě štědře posíleného týmu.

Připomeňme si, že podobně na tom byl Vítězslav Lavička před třemi lety ve Spartě. Také nedlouho předtím dovedl tým k mistrovským oslavám, také se za jeho působení kolem týmu vytvořila pozitivní atmosféra, která se začala postupně rozplývat.

Zatímco u Šilhavého se v poslední době zpochybňovalo, jak týmu prospívají rotace v sestavě při nabitém kádru, Lavičkovi se zase vyčítala absence záložního plánu ve chvíli, kdy se zápas nevyvíjel ve prospěch Sparty.

Na konci podzimu přišlo vyřazení v Evropské lize. Lavička nakonec ve funkci o pár měsíců déle vydržel – ovšem jen kvůli tomu, že se během zimní přestávky nepodařilo sehnat adekvátní náhradu. Během jara se ukázalo, že to opravdu nebylo šťastné řešení, přesluhující trenér už Spartu neprobudil a stejně musel odejít.

Vypadá to, že Šilhavý má před sebou nyní podobný osud – jen dost pravděpodobně s rychlejším koncem. Cokoliv jiného by bylo nyní spíš překvapením.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud