Radek Špryňar
4. února 2020 • 14:10

Nezničitelní Limberský a Řezník hrají prim. Proč? Konkurenti v Plzni spí…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být zima, která v Plzni zatřese jistotami. Složí k zemi opěrné pilíře a místo nich vyrostou nové nosné příčky. Nic takového se ale neděje. Pondělní zápas s Örebro jen ukázal, že Viktoria si bez veteránů – snad David Limberský s Radimem Řezníkem prominou – stále neví rady. Respektive, že na jejich pozici není nikdo lepší. Je vysoce pravděpodobné, že za čtrnáct dní naskočí obě stálice v základní sestavě v prvním jarním kole na půdě Opavy. Soudím, že to není dobrá vizitka pro ospalé konkurenty…



Limberského odcházení je diskutovaným tématem několik let. Na podzim oslavil šestatřicetiny, přesto není síly, která by mu sebrala výsadní postavení v mužstvu.

Nestalo se tak ani během druhé plzeňské éry Pavla Vrby. Byť vztah mezi oběma veličinami západočeského fotbalu je velmi pevný, o sentiment tady v žádném případě nešlo. Krajní bek si své místo v sestavě uměl vždy obhájit. Přesvědčit o smysluplnosti jeho pravidelného využívání. Lepší volba jednoduše po ruce nebyla, i když klub v létě angažoval Adama Hlouška.

Po změně pořádků v realizačním týmu během aktuální zimy a vzhledem k letnímu konci smluvního úvazku se přepokládalo, že Limberský bude mít pozici výrazně složitější. Asi i měl. Musel přivyknout novým požadavkům, částečně vystoupit z komfortní zóny, jelikož Guľa zásadně změnil nejen tréninkové metody, herní nároky, ale také nastavil jiná pravidla v běžném chodu mužstva.

Jenže Limberský je úkaz. Houževnatý fotbalový živočich. Navíc touží po dalším kontraktu. Motivace mu nechybí.

Víceméně to samé platí pro Radima Řezníka. V zimě se okno dokořán otevřelo pro Milana Havla, navrátilce z Bohemians a muže, jenž si během předešlých let s Vrbou nerozuměl. Měl blízko k tomu sáhnout si na pravidelný pobyt v základní jedenáctce.

Jenže příprava mu nedělá dobré renomé. Nejde o zápal, snahu, zanícení v každodenním procesu, ale herně to drhne. Řezník je výraznější, lépe chápe myšlenky trenéra a lépe realizuje svěřené úkoly. Důkazem budiž dvě asistence proti Örebro.

Konkurenti stále nejsou připraveni převzít zásadní roli, vypadají ospale. Pokud se to nezmění, dovedu si představit, že pozice na krajích obrany budou stále v opatrovnictví dvou chlápků v letech.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Guľa po výhře Plzně: Nebyl jsem spokojený. Příchod útočníka úplně nevyloučil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud