Radim Vrbata
Premium
4. prosince 2018 • 19:10

NHL nemá hlad po českých trenérech. Napadá mě jen Prospal a Columbus

Autor: Radim Vrbata
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi vás také zaujalo, že za celou minulou sezonu NHL nebyl odvolán jediný kouč, zatímco v první čtvrtině nové padly už čtyři hlavy. Jak je to možné? Myslím, že v těch vyhazovech hraje velkou roli průběh posledního ročníku v kombinaci se špatným startem do aktuálního.



Zhruba po dvaceti prvních zápasech si kluby vyhodnocují přínos členů celého týmu, tedy i trenérů. Procházejí si, zda to na všech frontách funguje tak, jak má. A pokud zjistí, že co se trenérského vedení týká, to k lepšímu nesměřuje, s ohledem na ambice v dané sezóně ukážou na kouče. To aby ještě nějakým impulsem zkusili mužstvo nastartovat a neztratit další sezonu. Pod řadou trenérů se židle kývala už v minulém ročníku a ve chvíli, kdy nepřišel zásadní posun, byli vedením odvoláni. Kdyby s výměnou koučů kluby otálely, také by se za pár týdnů mohlo zjistit, že sezóna je víceméně ztracená.

Asi nejvíce komentovaným vyhazovem byl ten v Chicagu, kdy musel odejít úspěšný Quenneville. Veřejným tajemstvím bylo, že mezi ním a GM Bowmanem to dlouho neklapalo. Spíš se čekalo, kdo z těch dvou půjde. Odnesl to trenér. Stejně se rozhodli v St. Louis, Edmontonu a v LA. Zrovna Mikeovi Yeovi v Blues to sečetli s minulou sezonou, podobně McLellanovi u Oilers.

Docela mě zarazila jména náhrad. Edmonton vytáhl z důchodu Kena Hitchcocka, tam asi půjde o překlenovací období do konce ročníku. Stejně tak dočasným koučem je u Kings Willie Desjardins, uvidíme, co Craig Berube v St.Louis. V převážné většině jde o záplaty do jara.

V Česku občas zazní myšlenka, zda se někdo ze zdejších trenérů dostane do NHL. Podle mě, i kdyby

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud