Richard Šíma
24. dubna 2015 • 21:22

Varování pro Baník. Šarlatánské metody vedení brzy zničí klub

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak lze v průběhu čtyř měsíců zdevastovat mužstvo, které sbírá body a hraje, na co má, to by mohli vyučovat v Baníku Ostrava.  Po zimní výměně trenérů, které kromě několika lidí z vedení klubu nerozuměl snad nikdo, hraje Baník až na výjimky pod psa, v devíti zápasech uhrál šest bodů a v posledních duelech se dokonale blamuje.



Hráči, které Baník v zimě přivedl, až na Kouřila a občas Jiráska v dosavadních devíti zápasech propadli, trenér Petr Frňka po utkání v Jihlavě připustil možnost, že to, co hráče učí, není pro stávající kádr to pravé ořechové. Ano, čtete správně. Připustil možnost, že čtyři měsíce, které v Baníku strávil, byly vlastně úplně k ničemu.

Nejde ale ani tak o trenéra Frňku, který zatím svou misi v Baníku nezvládá. Jde o to, kdo vůbec o zimním odvolání Martina Svědíka a Radomíra Korytáře  rozhodl.

Případná další výměna trenérů, pokud jde o další sportovní budoucnost Baníku, nic neřeší, pokud budou klub i nadále řídit lidé, kteří o fotbale nevědí buď naprosto nic, nebo mají zkušenosti pouze z mládežnického fotbalu, a přesto jsou přesvědčení, že mohou řídit prvoligový klub. A ještě k tomu Baník Ostrava.

Pokud se na Bazalech bude o kvalitě hráčů a ostatních zaměstnanců nadále rozhodovat podle šarlatánských metod typu vyplňování „barev života“ a ne podle toho, zda ten či onen hráč či trenér na to, aby týmu pomohl, opravdu má, dopadne Baník brzy velmi špatně. Tuto cestu už nastoupil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud