Romana Barboříková
11. srpna 2016 • 05:26

Pytel brambor neztěžkl i díky štěstí. Ale Prskavec si medaili zasloužil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První česká medaile Made in Rio 2016 je na světě. Původní zadání sice pro Jiřího Prskavce znělo: zlato, ale buďme rádi, že vůbec nějaká medaile je. Zhruba minutu před koncem finálových jízd kajakářů to ve středu vypadalo, že zase akorát ztěžkne pytel českých brambor, který začali plnit střelec David Kostelecký a kanoista Vítězslav Gebas.



Štěstí ale tentokrát stálo při jedné z velkých medailových nadějí české výpravy. Úřadující mistr světa, mistr Evropy, papírově nebylo většího favorita. Ale opět se ukázalo, že vodní slalom je sport nevyzpytatelný a stát se v něm může úplně cokoliv.

Třeba i to, že zvítězí Joseph Clarke, kterého si mnozí lidé od vody pamatují jako „podvodníka z Troje“, kde se mladý mladý Brit snažil dovážit svou loď tak, že do ní potají z láhve na pití přilíval vodu, aby nebyla příliš lehká.

Prskavcova medaile je ale vysloužená mnohaletou těžkou prací. Stačí si jen vzít jeho poslední rok. Soustředění ve Spojených arabských emirátech, další v Austrálii, pak nervydrásající domácí nominace, tři soustřední přímo v Riu de Janeiro, mezi posledními dvěma světový šampionát do 23 let. Doma moc času mladý sportovec nestrávil.

Těžká práce si pak zaslouží i velkou, v tomto případě i těžkou, odměnu. „Olympijská medaile je mnohem větší a hlavně těžší než ty z mistrovství světa. Je to taková těžká frajerka,“ hlásil Prskavec poté, co mu medaile visela na krku už dobrou půlhodinu.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud