Stanislav Hrabě
4. října 2015 • 18:02

Příště mohou slávisté slavit výhru nad Spartou trochu víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrát dva domácí zápasy za sebou je už tradičně těžký úkol, při němž selhávají i nejvyspělejší týmy. A obtížnost se umocňuje, jde-li o vypjaté duely, mezi něž se bezpochyby řadí pražská derby. Slavia po třech letech porazila Spartu, následně měla tedy zdolat i Duklu, s níž v samostatné české lize ještě neprohrála. Nevyhrála, nepřiblížila se bodově špici tabulky, přesto je remíza 1:1 pro ni nakonec přijatelným výsledkem.



Hned po vyhraném derby se Spartou si trenér Dušan Uhrin mladší uvědomoval, že následný souboj s Duklou opět na domácím hřišti bude hodně ošidný. Zakázal hráčům slavit, byť připustil, že je realista a byl si vědom, že něco proběhne. Přikázal trénovat a soustředit se na další výzvu. „Jeden nevydařený zápas může všechno pokazit,“ upozorňoval.

Do 20. minuty byla jeho slova doslova prorocká. Dukla byla jasně lepší a mohla vést i vyšším než jednobrankovým rozdílem. Kdyby Slavia ostudně padla, ani výmluvy, že chyběly tři opory a další hráči nastoupili se sebezapřením, by neobstály. Vrátila by se tak při budování světlých zítřků o pár měsíců zpátky. Ona se však zvedla. Vyrovnala a mohla dokonce vyhrát. „Jsem ale nakonec s remízou spokojený,“ nechal se slyšet trenér Uhrin.

A nejen s ní.

Do skladby poznatků o síle mužstva si totiž může začlenit další pozitivní zjištění. Jeho svěřenci zabojují i v duelu, do něhož nevstoupili dobře, z laxnosti se vybičují opět k bojovnému a odpovědnému výkonu. Přičemž by se i v případě nezdaru mohli nadále chlubit, že ten mnohem sledovanější zápas se Spartou vyhráli. Ale neuchýlili se k lacinému, chtějí stoupat výš.

Když budou takto pokračovat, budou moci další úspěchy oslavovat ve větším rozsahu. Udělali další krůček k tomu, aby svého trenéra přesvědčili, že jim na dobrém jménu Slavie skutečně záleží.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Dukla 1:1. Z dalšího derby má Slavia jen bod
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud