Stanislav Hrabě
2. října 2016 • 10:19

Mešanoviče nechte ve Slavii na lavičce. Je totiž skvělý žolík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosenský útočník Muris Mešanovič vstřelil v červenobílém slávistickém dresu v této sezoně pět ligových gólů, o tři víc než vyhlášený kanonýr Milan Škoda. Z toho čtyři jako střídající. Vyrovnával proti Zlínu. Vyrovnával v Teplicích. Načal devastaci Sparty na Letné. Skolil v posledním dějství úporně bránící Karvinou. Góly důležité, krásné, přinášející body.



Svými výkony a především neuvěřitelnou produktivitou neustále připomíná, že by mohl natrvalo proniknout do základní sestavy. Nastupovat do utkání slavnostním příchodem, za ruku držet žáčka (či žákyni), pozdravit se sportovně před duelem se soupeřem. Sám po tom touží, trenér Jaroslav Šilhavý připouští, že jeho nasazení i v souhře s druhým útočníkem Škodou zvažuje.

Radím však – nechte ho na lavičce!

Jako nabušený a namotivovaný hráč, který vstupuje v průběhu střetnutí, má své kouzlo a především účinnost. Přichází do zápasu, kdy už je protivníkova obrana z větší či menší části utahaná neustálými souboji, Mešanovič dokáže na ni agresivním pohybem a nabíháním ještě přitlačit. A daří se mu dávat góly.

Proč ničit něco, co výborně funguje. Být super náhradníkem není žádná hanba, naopak činnost nesmírně záslužná. Nově příchozí na hřiště má vnést čerstvou sílu, ne pokračovat v umdlévajícím tempu. Všechno Mešanovič zvládá.

A ovace slávistického publika si užije stejně. Při příchodu, při vstřelení gólu a nejvíc při závěrečné děkovačce.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Karviná 1:0. Domácí potvrdili formu
Video se připravuje ...

Muris Mešanovič se postaral o jedinou branku utkání
Muris Mešanovič se postaral o jedinou branku utkání

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud