Stanislav Hrabě
22. října 2016 • 23:32

Utrápená vítězství jsou nejcennější. Slavia musí mít za cíl titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přejeli Hradec Králové 3:0 na jeho půdě, když Východočeši křtili nové prostor VIP. V Brně, kde se boduje těžko ve všech historických obdobích, Slávisté vyhráli s noblesou 4:1 a sklidili potlesk i u trenéra soupeře Svatopluka Habance. Doma jen nejnižším rozdílem porazili Slovácko 1:0, které přijelo se slátanou obranou bez její tří stabilních členů. Stejným poměrem, pouze jednogólovým porazili slávisté před tím tápající Liberec a nováčka Karvinou.



Přesto jsou tahle vítězství, která se nerodí po bezproblémové jízdě, nejcennější. Dokládají, že má mužstvo vůli zlomit i protivníka, jehož jediným cílem je vyzdít před vlastní brankou neprostupnou zeď.

Má Slavia letos dostatečnou kvalitu pro boj o titul? Pohledem na hráčský kádr, dostatečně široký a na české poměry i velice drahý, nic jiného mít za cíl nemůže.

Ale mnohem důležitější je, jestli z něj trenér Šilhavý vydupe i patřičnou vůli překonávat složité situace.

Jednou z nich je skolit papírově slabšího protivníka, který přijel do Edenu s úmyslem bránit. Třikrát se jí to už podařilo. A jakkoli výsledek 1:0 nevypadá nějak honosně, jeho cena je obrovská.

Slavia se tak naučila vyhrávat zápasy, kdy všechno nejde samo sebou.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Slovácko 1:0, šestou výhru v řadě trefil Zmrhal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud