Štěpán Filípek
13. dubna 2022 • 05:00

Baník skřípe. Galásek zachoval loajalitu, ale může hodně riskovat

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to velký návrat. Za hranice všedních dní. Ligová událost. Něco, co je i v dnešní době významně spjato s identitou fotbalového klubu a přemostí minulost a přítomnost. I když nešlo o hráčský comeback, ale „jen“ angažování asistenta hlavního trenéra. Zkrátka když se loni v Baníku objevil Tomáš Galásek, dávalo to smysl v mnoha ohledech. Poslední peripetie se zamýšleným odchodem to popřely – a pointa v podobě povýšení zase podpořila. Ovšem pozor, podmíněně.



„Už se zase cítím jako doma. Stačilo mi pár týdnů, měsíc, abych takový pocit získal…“ Tak pravil v srpnu Galásek při rozhovoru pro Sport Magazín a rozhlížel se po Bazalech. Hodně se změnily, jen co je pravda, ale aspoň v místnosti fyzioterapeutů se bývalý záložník Baníku našel na týmovém plakátu. Ba ne, on a tahle tradiční značka patří k sobě.

Jako obvykle působil skromně, vyprávěl, že se po angažmá v Norimberku u mužstva do 17 let přišel hlavně učit. Už tehdy ale bylo zvláštní, že by měl brát lekce od ligového trenérského nováčka Ondřeje Smetany. Přesto bývalý reprezentační kapitán a nyní asistent nevzbudil ani špetku pochybnosti, že by to tak vnímal sám. Zdůrazňoval, že si je vědom své pozice – a že se podle toho bude chovat. Vystupoval stoprocentně loajálně.

To samé platí – směrem ke klubu – rovněž o jeho současném postoji, ač by se nejspíš našlo dost důvodů, proč dát sbohem. Baník totiž ztratil cenný čas na progres a vzestup. Smetanu navzdory slušnému začátku jeho funkce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud