Tomáš Podvín
11. března 2015 • 14:07

Real čelí krizi. V Madridu musí řešit přístup hvězd i systém

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, přesto se museli omlouvat fanouškům. Ti na ně hlasitě pískali. Fotbalisté Realu Madrid ostudnou prohrou se Schalke (3:4) prohloubili svoji aktuální krizi. V Madridu teď bijí na poplach. Slavné El Clásico se totiž hraje už příští týden.



Zárodek krize můžeme hledat už na začátku roku 2015. Po rekordní sérii 22 výher v řadě totiž přišlo velké uspokojení a s ním i první prohry. Přestože v tuto chvíli Ronaldo a spol. moc dobře vědí, že hrají špatně, nejde to jen tak otočit. Hráči ztratili formu i sebevědomí. To ostatně přiznal i kouč Carlo Ancelotti.

Právě zkušený Ital je jedním z hlavních viníků. Zatímco na podzim válcoval Real soupeře systémem 4-4-2, Ancelotti se nečekaně vrátil k rozestavení 4-3-3. Jenže v tom Real především mnohem hůře brání. Čtyři góly od Schalke byly jasným důkazem.

Jedním z důvodů, který Ancelottiho „donutil“ ke zmiňované změně, byl návrat Garetha Balea. Jenže právě jeho aktuální forma fanoušky pořádně štve. Přestože Velšan v posledních měsících nehraje vůbec dobře, o místo se bát nemusí. A to je problém.

Žádní hráči by neměli mít své místo na hřišti zajištěné. Snadno pak podlehnou uspokojení. Tak jako Bale. Nejenže se mu nedaří směrem dopředu, ale příliš týmu nepomáhá ani v defenzivě. Pravý obránce Álvaro Arbeloa by mohl vyprávět, včera musel často bránit levého záložníka i obránce Schalke. Vždyť první gól německého týmu dal levý bek Fuchs. Toho by v systému 4-4-2 bránil pravý záložník.

Real Madrid se potřebuje hodně rychle zlepšit. To ovšem nejde lusknutím prstu. „Bílý balet“ se musí vrátit k základům, poctivé hře, bojovnosti a ochotě porvat se o výsledek. Příkladem by mohl být včerejší výkon Cristiana Ronalda, bez kterého by Real dopadl ještě mnohem hůře.

Trenér Carlo Ancelotti se ale nesmí bát změn. Hvězdná jména dnes prostě soupeře sama neporazí. A už vůbec ne Barcelonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud