Tomáš Podvín
14. února 2016 • 05:00

První test Slavie? Skvělé nasazení, ale ještě musí přijít nadstavba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zimní přestávce bylo o Slavii hodně slyšet, do Edenu chodila jedna posila za druhou a vedení klubu i trenér Dušan Uhrin se netajili velkými ambicemi. V prvním jarním ligovém kole Slavia před více než 12 tisíci diváky porazila Zbrojovku Brno 2:0. Ideál? Na to ještě pozor.



Slavia byla od začátku zápasu se Zbrojovkou aktivnější, ale svého soupeře nijak výrazně nepřehrávala. A že by si vytvářela šanci za šancí, to se určitě říct nedá. Přesto dali domácí ještě do poločasu dva góly, oba ovšem po standardní situaci a to ještě po šťastném odrazu.

Hra „sešívaných“ byla hodně upracovaná, krásnými kombinacemi své příznivce v mrazivém večeru nezahřála. Ostatně trenér Uhrin i samotní hráči přiznávali, že nervozita na jejich kopačkách byla znát. Slavii se především nedařila finální fáze a příliš se nedostávala ani ke střelám z dálky.

Na druhou stranu, hostující Brno na tom bylo ještě hůř. Zatímco do ofenzivy totiž výkon Slavie nebyl nijak přesvědčivý, obranná čtyřka i brankář Martin Berkovec si vedli velmi dobře. Stoperská dvojice Jiří Bílek a Simon Deli hrála jistě, vůbec nebylo znát, že kapitán Martin Latka je jen na lavičce.

Je nicméně zřejmé, že pokud chce Slavia splnit velké cíle a skončit ideálně na třetím místě, musí ještě výrazně přidat. Hlavně co se týče ofenzivní souhry, má trenér Dušan Uhrin na čem pracovat. Není to ovšem nic šokujícího, ani v Číně kouzelné proutky nevyrábějí…

Pro Slavii je v tuto chvíli klíčové, že hned na startu nové éry nezakopla, Zbrojovka totiž nepatří mezi soupeře, proti kterým by se vyhrávalo snadno. Fanoušky muselo potěšit nasazení a bojovnost hráčů, v tomto směru jim skutečně nelze nic vyčíst.

Maximální nasazení a ochota podřídit se týmu je naprosto základní a zároveň klíčovou složkou mužstva, které chce být úspěšné. To hráčům Slavie, alespoň podle prvního jarního zápasu, nechybí. Teď je na trenéru Uhrinovi, aby slávisté postupně přidali nadstavbu.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Brno 2:0. Posily pomohly k bodům
Video se připravuje ...

V Edenu bylo veselo. Slavia porazila Brno a slaví vítězný vstup do ligového jara.
V Edenu bylo veselo. Slavia porazila Brno a slaví vítězný vstup do ligového jara.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud