Tomáš Vrábel
16. října 2015 • 14:08

Jágrův skvělý start do sezony NHL? Tohle není začátek konce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi mají v NHL dravce jako Pastrňáka či Hertla, ostřílené borce jako Plekance nebo Krejčího, ale začátek sezony znovu ovládl Jágr. Ten Jágr, který před čtyřmi lety, když se vracel do zámoří, říkal, že to je pravděpodobně jeho poslední sezona v nejlepší soutěži světa…



Pojďme se na Jágrův start podívat s odstupem. V prvním duelu dal dva góly. Přispěl k demolici zvučné Philadelphie 7:1. Zcela zastínil posledního reprezentačního kapitána z domácího šampionátu Voráčka.

Ale střízlivýma očima to nebyl jeho vydařený zápas. Zbytečně ztrácel kotouče a branky vstřelil, když už o vítězi bylo jasno. Navíc při jedné pouze doklepl do odkryté klece puk, který poskakoval jen pár centimetrů před brankovou čárou.

Jenže v noci na pátek to byl on, kdo (nejen dvěma góly) zařídil pro své spoluhráče radost z vítězství 3:2. A ostatní Čechy v soutěži opět zastínil. Nikdo z nich, tedy kromě Tomáše Plekance s Montrealem, nemůže říct, že by na startu sezony táhl úspěšnější tým.

Ještě cennější jeho začátek do soutěže je, když si člověk všimne, že jeho útok většinou záměrně nastupuje proti nejsilnějším formacím soupeře. To vše v neuvěřitelných 43 letech!

Jágr sice své (o dvě desítky let mladší) spoluhráče prosil, aby mu na začátku sezony pomohli. Že bude mít problém s bruslením, aby stačil vysokému tempu a podobně. Tímto stylem to ale nevypadá na začátek jeho poslední sezony. A za rok můžeme žasnout znovu...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud