Tomáš Vrábel
28. února 2016 • 20:06

Příchody Hudlera a Kindla? Florida získala spící potenciál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Pittsburghu a New York Rangers ovládla česká hokejová mafie i Floridu. K hokejovému Donu Corleone Jaromíru Jágrovi přišli Jiří Hudler a Jakub Kindl. Ani jeden z nich neprožívá životní sezonu, přesto mohou být přínosem.



Už jen samotný Jágr musel jejich příchody kvitovat. Především u Hudlera , kterého zná od jeho šestnácti let, kdy ho zval i do svého Jágr Teamu. Pro mladíka ze Vsetína byla naopak osmašedesátka modlou a vzorem. Už jen to značí, že by se bývalý lídr Calgary mohl dostat do pohody a pookřát, dřímá v něm totiž obrovský potenciál.

V minulém ročníku NHL skončil osmý v celé produktivitě NHL. Byl vůdcem mladého týmu. Vyzrál a šatna ho uznávala. Taková teď bude jeho role i u Panthers. Na ledě bude zase hře dávat myšlenku a tvořit ji. V minulé sezoně měl z týmu Flames nejvíc prvních asistencí (12), nyní jich má ze čtyřiadvaceti dvanáct. Solidní čísla.

V Kindlovi zase Panthers získali všestranného beka, který umí podpořit útok a konstruktivně založit ofenzivní akci. V Red Wings se pořádně neprosadil, avšak konkurence v týmu byla obrovská, mihnul se i na listině volných hráčů a působil na farmě. Zato na zimáku mezi plážemi nejspíš dostane prostor v předních obranných řadách i přesilových hrách.

Florida tak přivedla dva české hráče, které nepotkala nejlepší forma, ale vedle Jágra a v úspěšném týmu mohou vyrůst. Důvěru mají, šanci dostanou. Jsou na ideální půdě potenciál zužitkovat. A když se jim to podaří, vzestup Floridy může dál pokračovat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud