Tomáš Vrábel
6. dubna 2016 • 22:59

Hollweg? Nafouknutá bublina, kterou teď Sparta splaskla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bum! Prásk! Tak Ryan Hollweg zvedá diváky ze sedadel. Jeho hity zabrnkají na emoce. Jeho obětavost při zblokovaných střelách uvádí v úžas. Jenže Sparta v pátém semifinále ukázala, jak chytře takového harcovníka bez prahu bolesti vyřadit ze hry.



Už jedno z prvních střídání ukázalo, že Sparťané o Hollwegovi vědí. Při rozehrávce rychle posílali puky a hned se připravovali na náraz. Ale tím americký bourák sparťanské hře vlastně jen prospěl, když se její rozehrávka zrychlila.

Podle statistik rozdal pět hitů. Pokud jde o ty samé, co jsem napočítal já, ani jednou při nich nezískal puk. A co víc, vlastně tu možnost ani neměl, protože se soustředil na střet, kotouč ho nezajímal, a do souboje dorazil ve chvíli, kdy už sparťanská akce opodál pokračovala.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 6:1 (semifinále play off, 5. zápas)
Video se připravuje ...

Ano, Hollweg měl v sérii svoji důležitou roli. Po čistém nárazu zranil útočníka ve sparťanské defenzivě Michala Čajkovského. Dlouho pak deptal sparťanské přesilovky. Její hráči v nich působili jako kolovrátek. Furt a furt trefovali prvního hráče, kterým byl často právě Hollweg. Ano, brání pozičně velmi dobře, ale chytrost ho vyřadí ze hry.

Sice v tu chvíli nebyl na ledě, ale Adam Polášek při rozdílovém gólu Sparty ukázal, jak ochromit takový poctivý obranný blok. Stačilo napřáhnout a dva plzeňští hráči mu padli do rány. Pak už je jen objel, počkal si a vybídl Jaroslava Hlinku k rozhodující trefě.

Ano, Hollweg dokáže být zatraceně platným hráčem, který soupeře rozleptá. Ale jen když mu to soupeř dovolí.

Sparta - Plzeň: Hosté provokují sparťany
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Bitka! Jakub Lev se porval s Janem Švrčkem
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Piskáček narazil Kratěnu na hrazení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud