Tomáš Vrábel
13. ledna 2017 • 22:29

Kolem Šimka krouží San Jose. Důkaz, že to je prvotřídní bek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známka toho, že jde správným směrem. Kolem libereckého beka Radima Šimka znovu krouží klub NHL. Tentokrát San Jose. Už mluvil se skauty i generálním manažerem. Wow! Zámořská liga je pro něj výzvou, zároveň je jí i nejblíže asi ze všech českých obránců působící v Evropě. Za poslední dva roky udělal ohromný výkonností skok.



Jen mluvil se skauty. Nic to neznamená. Tak se na Šimkův kontakt s klubem NHL dívají škarohlídi, pro které je všechno špatně. A já se ptám, kolikrát lidé z klubů NHL vytočili číslo extraligového hráče?

Faktem je, že i kdyby se obě strany dohodly, jako o „pouhém“ zájmu musí mluvit do konce sezony, protože až po posledním utkání může podepsat smlouvu se zámořským velkoklubem. Podobně to na jaře tutlal Michal Kempný

Zájem je razítkem toho, že Šimek je prvotřídním bekem. Má obrovské sebevědomí. Pouští se do rizika, ale málokdy jde za hranu. Je tou nejzářivější extraligovou kometou. Udělal na sobě obrovský kus práce v posilovně. Přemýšlí o hokeji. Kondici. Spánku.

Nic nedostal zadarmo.

Ne, ve dvaadvaceti se z čista jasna nenaučil hrát hokej. Za jedno léto. Muselo to v něm být. Dřímat. Liberecký trenér Filip Pešán to uviděl, a proto generální manažer San Jose zná Šimkovo telefonní číslo. Je však kouč, kterému bek nemůže přijít na jméno. Který mu zřejmě nedal pořádnou šanci. Nebo v něm neměl oporu. Nebo mu nevěřil. Nebo všechno dohromady.

Je tak skvělou zprávou, že i v české extralize (respektive prvoligových Benátkách nad Jizerou) lze najít klenot cenný pro NHL.

Chomutov - Liberec: Šimek se trefil podruhé, tentokrát po samostatném úniku, 0:2
Video se připravuje ...

Chomutov - Liberec: Šimek se trefil v přesilovce od modré čáry, 0:1
Video se připravuje ...

Liberec se po výhře posunul do čela tabulky
Liberec se po výhře posunul do čela tabulky

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud