Vladimír Vůjtek
8. ledna 2019 • 16:52

Pardubice se už musí chystat na baráž! Hráči bez disciplíny musí pryč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice už nemají šanci se vyhnout baráži, už teď se na ni musí začít připravovat. Vytvořit konečně tým, aby jim vyšel poslední měsíc a půl tak, aby si na baráž věřily. A v ní se pokusily o úspěch. Na desítku ztrácejí dvacet tři bodů, to je nereálné smazat. I proto, že zatím vydolovaly dvacet čtyři bodů. 
Samozřejmě, zázraky se dějí, ale takový? Mohou se jim povést dva, tři zápasy, ale rozdíl už je takový, že to v hráčích je. Spíš je teď důležité se připravit na závěr sezony. Jak? Neznám úplně zákulisí Pardubic, ale musí konečně stabilizovat kádr. Začít od nuly a připravit psychiku na to, že už teď začínají barážový boj o záchranu. 



Každý dílčí úspěch by je měl zpevnit, dostat do hráčů sebedůvěru. Mohou už pracovat na fyzičce, na souhře pětek, správném složení formací. To všechno jim teď čas dovoluje a dává. Rozhodně na tom jsou v tomto lépe než týmy, které budou do poslední chvíle bojovat. Ať už v těžkém prvoligovém play off nebo v extralize o to, aby se baráži vyhnuly. V tom mají Pardubice výhodu.

Je nejvyšší čas stabilizovat kádr. Postavit pětky co nejsilněji, a když se do toho trenéři trefí, mohou sehrát a podávat daleko lepší výkony. K tomu ovšem patří v prvé řadě disciplína. Nejen herní, ale především disciplína mimo led, disciplína v tréninkovém procesu. V tomhle si musí udělat pořádek. Hráči, kteří nechtějí dodržovat režim a pořádek, musí pryč. Buď je pustit, nebo vyměnit, pokud je ta možnost. To je první a zásadní problém – disciplína v týmu.

Zaznamenal jsem, že z Pardubic už vyhodili obránce Marka Trončinského, aby ho pak vzali zpátky. Podle všeho ho nový trenér Ladislav Lubina vzal na milost a věří, že si s ním poradí. Pokud se mu to povede, bude to pro Pardubice pomoc, protože Marek kvalitu má. Pokud ne, bude se problém jen prohlubovat a bude to fiasko.

Vím, že Lubina jako hráč taky pár podobných průšvihů s životosprávou měl. Na ledě to ale byl srdcař a bojovník. A pravda je, že ne vždy jsou z „hodných“ hráčů dobří trenéři. Někdy mají právě rebelové výhodu v tom, že vědí co a jak. Znají zákulisní věci a nikdo je neopije rohlíkem, jak se říká.

Nad posledními Pardubicemi je Chomutov. Ten bych ale ještě neodepisoval, může promluvit do dění v tabulce. Sice mu hrubě nevyšel začátek ligy a body teď těžce dohání, ale je to silné mužstvo. Stejné, jako soupeři v tabulce od osmičky dolů.

Ne, Piráti na odpis nejsou, bodů je pro ně ve hře pořád dost. Je tam dobré vedení, hokej dělají dobře, zase to bylo jen o stabilizaci. Dlouho neměli stabilního brankáře, toho už v Justinu Petersovi našli, jejich výkony šly nahoru. Vyhráli na Spartě, porazili Kometu, zvítězili i teď nad Vítkovicemi. Když se jim povede alespoň mini šňůra výher, přiblíží se a šanci na vyhnutí se baráži mají. Na rozdíl od Pardubic.

SESTŘIH: Plzeň - Pardubice 11:1. Totální ZMAR Dynama! Indiáni slaví nejvyšší výhru v historii
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Pardubice 1:0. Brankář Gašper Krošelj udržel třetí nulu v sezoně
Video se připravuje ...

K čistému konto pomohli Gašperu Krošeljovi výraznou měrou i jeho spoluhráči
K čistému konto pomohli Gašperu Krošeljovi výraznou měrou i jeho spoluhráči

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud