Vladimír Vůjtek
6. února 2024 • 14:30

Hradec měl dostat trest. Kondelíka bych rád viděl v repre, má perspektivu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG VLADIMÍRA VŮJTKA | Nejde přehlédnout. Dvoumetrový útočník Jáchym Kondelík z Českých Budějovic po návratu ze zámoří skutečně vyčnívá. Nejenom výškou. Naživo jsem ho sice viděl jenom párkrát, ale sleduji ho v sestřizích, mluví se o něm hodně. Právem, nejenom díky figuře má perspektivu. I pro národní tým. Postava i hra ho k tomu předurčují.



U takto vysokých borců je klíčové, jak zvládají pohyb. Pokud nemají pohybově a rychlostně vyloženě problémy, tak se prosadí. Proti menším klukům mají pochopitelně výhodu v silových soubojích, kterých je v současném hokeji před bránou i v rozích pořád hromada. Menší jsou možná šikovnější a mrštnější, jenže Kondelík má právě i tohle. Pokud to zvládá, je vysloveně předurčený pro moderní hokej.

Další věc, pokud umí využít tělo při krytí kotoučů, je to velká zbraň.  Pro příklad nemusíme chodit daleko, Jaromír Jágr své tělo skvěle používal přes dvacet let. Proto je i dnes schopný hrát ligu. Když si puk pokryje tělem, na puk se mu nikdo nedostane. A jestliže má periferní vidění a dobrou přihrávku, tak se může prosazovat pořád.

Z typologicky podobných hráčů, které jsem dřív vedl, mě okamžitě napadne

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud