Zdeněk Janda
29. října 2012 • 17:21

Doba Jágrova. Važme si, že jsme u toho. Budeme o tom vyprávět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedíte v hledišti a víte, že ten chlapík s číslem 68 je všehoschopný. A stejně vidíte něco, po čem nevěřícně vykulíte oči. Zase. A zase. Znovu... Jaromír Jágr je jako továrna na zážitky. Přesně si vybavuju, jak jsem při mistrovství světa v roce 2011 v Bratislavě civěl na to, jak ve čtvrtfinále smetl hattrickem Američany. Už tehdy jsem psal komentář na téma, že bychom si všichni měli vážit, že u toho můžeme být.



A tohle je třeba znovu zdůraznit. Díky za to! Doba, kdy hokeji vládne on, vejde do dějin. Doba Jágrova. A způsob, jakým si čtyřicetiletý fenomén podmanil svoje působení během výluky, to jenom podtrhuje.

Nejde jen o nedělní zápas se Spartou a jeho góly, i když i u toho je třeba se zastavit. Především to úvodní sólo? Kochejte se. Tohle je prostě rukopis čísla 68.

V hokejovém zákulisí občas slyšíte nářky, že je přejágrováno. A něco ve stylu: Abyste se z něj nepo...

Každý si může říkat, co chce, ale za Jágrem stojí fakta. Nikdo jiný není schopný třikrát ze tří případů v dnešním hokeji vyprodat O2 Arenu. Nikdo jiný nenaplní po střechu stadiony jako on. Prostě nikdo.

A že je to jenom kvůli tomu, že se o něm píše? Třeba i u nás ve Sportu a na webu iSport.cz? Ale kdeže. Znám spoustu lidí, kteří si noviny vůbec nekupují. A stejně na zimák jdou. A jen a jen kvůli tomu, že se tam objeví právě Džegr...

A je jim putna, co se o něm píše. Vsadím se, že i kdyby před zápasem Kladno s Kometou o něm nebyla v novinách ani čárka, stejně bude podobně bleskově vyprodaný.

A že o něm pak v novinách referujeme víc než o jiných utkáních? A vy se snad divíte? Jak byste asi vy, čtenáři, reagovali a nechápavě kroutili hlavou, kdybychom o tom napsali jen na pár řádcích?

Chábera s Jágrem - kladenské jistoty.
Chábera s Jágrem - kladenské jistoty.

A nejde jen o to, jak Jágr hraje na ledě. Fanoušci citlivě vnímají i jeho chování před a po zápasech. Vždycky se ochotně podepíše, s lidmi se vyfotí. Sám několikrát mluvil o tom, že popularitu bere jako dar, který musí nějak vrátit. Splatit. A přesně to se děje.

Tím, jak hraje. Jak lidem přináší radost. Na ledě i mimo něj. Jak je schopný trefně okomentovat zápas. Jak ocení i sílu soupeře. Každý by si měl užívat, že Jágra teď vidí na vlastní oči. Jednou o tom bude nadšeně vyprávět.

A vsadím se, že o tom bude podobně nadšeně vykládat i ten, kdo nám teď nadává, abychom se z něj nepo...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud