Zdeněk Janda
20. srpna 2014 • 11:33

Ceny na šampionát v Praze? Lepší napálit play off, než skupinu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta debata hned tak neskončí. A dala se vlastně i čekat: Jedni se vztekají: Na svazu se snad zbláznili, ne? Copak si to můžeme dovolit? Tohle není pro nás, normální fanoušky. Jiní oponují: A co jste čekali? Že budou vstupenky na mistrovství za dvacku? Zveřejněná výše vstupného vyvolala vášnivé diskuse, které budou ještě dlouho rezonovat.



Chápu argumenty obou táborů. Stejně jako pohnutky představitelů svazu, kteří zvolili variantu, která je i v mých očích lepší: zkusit se v rámci možností pokusit rozumně zvolit vstupné na sedm duelů v základní části, a potom se „rozparádit“ na play off . Jistě, 1290 nebo 1690 korun na český zápas je dost a chápu, že ekonomická situace spousty lidí není nejrůžovější. Ale zase je to přeci domácí šampionát!

Vrcholná akce, na kterou by každý fanoušek měl být hrdý. Když jsou lidé schopni vyprodat O2 Arenu při koncertu (a to by mnohdy zaplnili i pětinásobnou kapacitu), který stojí hodně přes dva tisíce, nevidím důvod, proč by tomu při hokeji mělo být jinak.

Pokud jde o play off, to už je jiné. Tam si nemá cenu si něco nalhávat - posbírat skoro šest tisíc na semifinále a až devět na finále, to je prostě mimo českou realitu. A nevyžehlí to žádná líbivá slova od hokejových funkcionářů. To prostě není pro české fanoušky.

Ale mnohem horší by podle mě bylo, kdyby to bylo naopak. Takhle existuje naděje, že i když dost lidí bude remcat, tak celkově vytvoří (nejen) českému týmu báječnou kulisu. A pražský turnaj bude nezapomenutelným zážitkem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud