Zdeněk Janda
17. května 2015 • 14:18

Euforie nesmí vyprchat! Titul je titul, ale bronz by byl doma zlatý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou zápasy, kdy můžete proklínat osud. Smůlu. Rozhodčí. Špatný den. Cokoliv. Stává se, že uspěje ten horší. A šťastnější, který se k triumfu dopachtí díky ušmudlanému gólu. Po včerejší partii je ale třeba nahlas říct: Kanada si vítězství zasloužila. Jenom potvrdila svou extratřídu.



Češi se každopádně obra nezalekli. Splnili přesně to, co chtěli. Vyrukovat na zámořskou mašinu aktivně.

Ve stylu, o němž před zápasem mluvil Jaromír Jágr. „S Kanadou nemůžeš boxovat dvanáct kol. Je třeba to risknout. A pokusit se o knockout v prvním kole.“ Češi to opravdu riskli. Nezalezli do středního pásma. Nečekali, až je kanadský vítr smete. Tuhle sympatickou snahu je třeba ocenit. Prohrát s Kanadou při formě, kterou tady na turnaji má, není potupa.

Nemá cenu žehrat na rozhodčí. Ano, gól měl možná platit. Ano, obraz hry mohl být po něm jiný. Ale i tyhle situace prostě k hokeji patří, po čtvrtfinále cítili silnou křivdu Finové.

Ani kouč Vladimír Růžička se nenechal strhnout, sporný moment nekomentoval. Neřešil ho. Nehledal výmluvy. Dobře věděl, že Kanada byla lepší. Zlatý sen se vypařil.

Ale byla by obrovská škoda, kdyby fanoušci propadli splínu. Věřím, že to neudělají. Po báječném turnaji, v němž Češi světu ukázali, jak vypadá hokejová vášeň, je třeba si náruživě užít i dnešní zápas o bronz. I třetí místo by bylo sladké. Titul je titul, to ano. Ale upřímně – pro něj si přijela Kanada.

Češi teď mají možnost urvat bronz. I ten by byl při domácím mistrovství zlatý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud