Zdeněk Janda
27. dubna 2016 • 12:24

Proč Jágra znovu uhánět na MS?! Ale vy byste to nezkusili?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady zase. I když Jaromír Jágr několikrát prohlásil, že v reprezentaci končí, znovu a znovu na něj od reprezentačních šéfů míří dotaz: Opravdu? A nechceš přidat ještě jeden turnaj? Na první pohled zbytečná věc. A neuctivá vůči legendě, která už má nárok na klid… Proč už útočníka nenechat po sezoně oddychnout? Proč ho potom všem, co už národnímu týmu odvedl, bombardovat kvůli šampionátu v Rusku?



Jenže vezměte si to i z druhé stránky. Vžijte se do role trenérů. Víte, že číslo 68 už sice tolikrát skončilo, ale opět se vrátilo. A zase zářilo, přivádělo fanoušky do varu. Na ledě vládlo. Tak byste nezvedli mobil a nezkusili ho kontaktovat? Opravdu ne? Dokud Jágr nesundá brusle, na tyhle telefonáty si musí zvyknout. Je moc dobrý na to, aby ho trenéři jen tak přešli.

Nevěřím, že by se našel reprezentační trenér, který by tuhle možnost zdvořilostního telefonátu vynechal. Protože ví, že už Jágra prostě nikdy nevíte… Vždyť kolikrát už svůj konec v národním týmu vzal zpět. Víte akorát to, že pokud se skutečně objeví v reprezentační kabině, tým to pozvedne. O jeho výkonnosti nemá cenu vést jakýkoliv spor, loňský domácí turnaj to jednoznačně ukázal. Jeho výkon ve čtvrtfinále proti Finům netřeba připomínat…

A on je natolik soudný, že ví, jestli má po vyčerpávajícím play off s Floridou dost sil na to, aby do dalšího reprezentačního dobrodružství šel. Pokud řekne ano, je jasné, že mužstvo potáhne. A pomůže mu.

Tak nějak si ale myslím, že spíše zvolí po sezoně odpočinek. Ale stále platí: u něj nikdy nevíte…. Vždyť kdo by řekl, že bude startovat na šampionátu v Bělorusku před dvěma lety?

A když nic jiného, téma Jágr na pár dní odvrátí pozornost od stávajícího týmu. A hráči budou mít o to větší klid se chystat na turnaj.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud