Zdeněk Janda
14. května 2016 • 17:00

V Rusku to jde bez pohřbů. Téhle partě bych přál svatby až do konce MS

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohřeb. Svatba. Pohřeb. Svatba. Pamatujete? Tehdejší kouč Vladimír Růžička takhle trefně popisoval průběh turnaje v Minsku. Byly to nervy. Prvotřídní. Při většině zápasů v základní části fanoušci u televize zestárli o několik let a zešedivělo jim pár dalších vlasů.



Jedna infarktová podívaná za druhou. Prášky na uklidnění šly na dračku. A do toho všeho tým houfně chytil... průjem. I trenér Růžička se při jednom utkání nemohl dočkat přestávky. Pořád se něco dělo. Žádná nuda. A loni v Praze? Podobné. I při domácím šampionátu to bylo jako na houpačce. Také loňské výkony brnkaly příznivcům na nervy. V obou případech byl prvotřídní humbuk kolem Jaromíra Jágra . S kým bude hrát? Co tříslo? Je to O. K.? Prostě žádná nuda.

A letos? Výhra. Výhra. Výhra. Výhra. Výhra. Stejná sestava.

Žádné otázky na to, s kým si nejvíce vyhoví číslo 68. Také atmosféra kolem týmu se nese v podobném duchu. Klid, pohoda. S nadhledem vystupuje i trenér Vladimír Vůjtek . Při rozhovorech nemlží, říká věci narovinu. Klidnou vodu občas rozčísne dotaz na to, kdo bude chytat.

Když před novináře předstoupí asistent Josef Jandač , budoucí velitel střídačky, jméno prozradí. Pokud někdo jiný z trenérského štábu, slyšíme, že bude chytat gólman… Ale jinak klid. Ten bývá také v hledišti. Bohužel. Hráči mohou jen závidět svým parťákům, kteří si zahráli loni v burácející O2 Areně. Ledový palác působí chladně. I uvnitř.

Takže to znamená, že je to zatím na šampionátu nuda? Ne ne ne. Vůbec ne. Česká hra baví. Je radost se dívat na nadšeně bojující partu. Na hráče, kteří by se přetrhli. Příležitosti reprezentovat si nesmírně váží. Fanoušci u televize jistě oželí nervy, které prožívali v minulých letech. Kdy se střídaly svatby a pohřby.

Tým to má v Moskvě báječně rozjeté. Tohle už není náhoda. Z téhle party sálá gigantická vnitřní síla. Doufejme, že už z toho budou až do konce mistrovství jenom svatby. Pokud možno až do posledního hracího dne...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud