Petr Tomášek
5. července 2016 • 23:10

BLOG: Rvi se jako lev, ale hraj to hlavou! Basketbalisté frustraci nezvládli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté nezvládli vstup do olympijského kvalifikačního turnaje v Bělehradě. Nevzládli ho hlavně ve svých hlavách. Po povedeném začátku proti Lotyšsku přišel střelecký výpadek a hráči si přestali věřit. Ve druhé půli nervozita přerostla ve frustraci, kterou si Ginzburgovi svěřenci začali vybíjet na rozhodčích.



To zná asi každý basketbalista, že když se přestane dařit, tak se mu zdá, že jsou proti němu i rozhodčí. To často může být pravda, ale hráč musí udržet své emoce (alespoň v mezích) na uzdě, aby za ně nebyl potrestán. Nechat si dát v tak důležitém zápase dvě technické chyby v poslední čtvrtině, to je prostě školácká chyba.

Paradoxně po první technické, kterou dostal Jiří Welsch, právě on ukázal, jak se má s emocemi pracovat. Kapitán týmu svoji veškerou frustraci přeměnil do obranného úsilí, díky němuž se mu podařilo vybojovat míč při vhazování soupeře a vzápětí skórovat s faulem. Takhle se rvou lvi!

České basketbalisty může těšit, že horší už to být nemůže. S Japonskem by si měli bez problémů poradit, takže do semifinále postoupí. V něm s největší pravděpodobností vyzvou domácí Srby, s nimiž se chtěli utkat až v sobotním finále.

Ale na turnaji, z něhož pouze vítěz putuje do Ria, je přeci jedno, v jaké fázi se čeští lvi postaví proti Srbsku. Prostě ho musí porazit. Věřím, že pokud se Češi uklidní a zdravě vyhecují, mohou se zlepšit tak, aby v jednom zápase měli šanci i proti Srbům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud