15. srpna 2013 • 20:33

Mámo, táto, vezu ZLATO! Hejnové u televize fandili i rodiče

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Euforie, těžko popsatelná hrdost. Takové pocity nejspíš zažívali rodiče Zuzany Hejnové, když sledovali finálový běh 400 metrů překážek na šampionátu v Moskvě. U televizní obrazovky nervózně mačkali palce, nakonec mohli nalévat šampaňské. Jejich dcera to dokázala a s obrovským náskokem vybojovala pro českou výpravu skvělé zlato.



"Celá republika po mě tu medaili chtěla, tak vám jí teda vezu," říkala česká hrdinka v rozhovoru pro Českou televizi chvíli poté, co doběhla do cíle zlatého závodu. Své děkování určitě směřovala také na svou rodinu, která ji podporovala doma u televize.

Pavel a Alena Hejnovi sledovali finálový závod své dcery na chalupě v Osečné na Liberecku. Z fotografií je vidět, že si oba moc přáli, aby česká atletka na vytoužené zlato dosáhla.

Zlato je doma! Hejnovi nemůžou uvěřit tomu, že jejich dcera vybojovala na atletickém mistrovství světa skvělé první místo
Zlato je doma! Hejnovi nemůžou uvěřit tomu, že jejich dcera vybojovala na atletickém mistrovství světa skvělé první místo

Když se to české závodnici povedlo, oba se chytli za hlavu, poté ruce vyletěli nadšením až ke stropu. "Je to tam, Zuzka to dokázala!" mohli býát pyšní oba rodiče.

Hejnová doběhla na prvním místě v rekordním čase 52,83 sekundy a světový šampionát vyhrála jako šestá Češka v historii. "Nemohla jsem tomu věřit. Ale měla jsem tolik fanoušků a tolik zpráv. Všichni to zlato chtěli, tak ho mají," zářila šťastná šampionka.  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud