18. dubna 2012 • 13:39

Moderátorka Špotáková: Může to ulítnout na světový rekord

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOROZHOVOR | V životní formě se cítí oštěpařka Barbora Špotáková po soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu na startu olympijské sezony. Po dvouměsíčním tvrdém tréninku je absolutně fit a s trenérem Janem Železným se shoduje: Letos má šanci na světový rekord.



Na konci afrického soustředění si oštěpařka Barbora Špotáková vyrobila atrapu mikrofonu České televize a na kameru vyzpovídala svého kouče Jana Železného, který v uvolněné atmosféře prohlásil: „Doufám, že Bára hodí světový rekord, vyhraje v Londýně.“

Usměvavá debata v africkém slunci ale nebyla žádný žert. Špotáková má za sebou nejlepší zimní přípravu kariéry a cítí se nejlíp v kariéře.

„Věřím, že když budou podmínky, může to ulítnout přes světový rekord,“ říká Špotáková. „Nebudu se to bát říct. Když mám životní formu, proč se bát říct, že chci jít po světovém rekordu.“

Špotákové světový rekord 72,28 metru trvá už tři a půl roku. Při loňském finále světového šampionát v Tegu se k němu však přiblížila Ruska Maria Abakumovová a daleko nebyla ani Špotáková.

Česká oštěpařka přitom v minulé sezoně neprožívala ideální sezonu. Trápily ji potíže s achilovkami, přesto se v Tegu dostala za sedmdesátimetrovou hranici.

Letos ale Špotákovou v zimě nic nebolelo a v teplém počasí jihoafrického Potchefstroomu zvládla maximální tréninkové dávky. Proto mluví její trenér Jan Železný o světovém rekordu.

VIDEO: Jan Železný tvrdí, že Špotáková má letos na světový rekord

Barbora Špotáková
Video se připravuje ...

„To on říká pořád,“ reaguje Špotáková s úsměvem. „On říká už pět let, že hodím pětasedmdesát. Světový rekord? To musí všechno vyjít úplně ideálně, musí se splnit všechny podmínyk, což se při závodě stát vůbec nemusí.

Světový rekord nebyl loni vůbec daleko, jak pro mě, tak Marii. Já věřím, že by mohl padnout letošní sezonu, ale neříkám, že padne.“

Špotáková je před prvním závodem sezony, který ji čeká 11. května v Dauhá, navíc dobře naladěna. Na závěr afrického pobytu se vžila do role moderátorky a pro fanoušky připravila rozhovor s koučem Železným.

„Můžu vám říct, že to vůbec nebylo jednoduché. Když jsem se na to pak dívala, byla jsem překvapená, jak často jsem se opakovala,“ hodnotila Špotáková.

Velký rozhovor s Barborou Špotákovou čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport

Česká atletka ukázala srdce bojovnice
Česká atletka ukázala srdce bojovnice

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud