24. července 2014 • 08:40

Fenomén Drahotová: Světový rekord v chůzi, pak MS se Sáblíkovou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devatenáctiletá vytrvalkyně Anežka Drahotová podala další důkaz o své výjimečnosti. Na juniorském mistrovství světa v atletice v Eugene vyhrála závod na 10 kilometrů chůze v novém juniorském světovém rekordu 42:47,25 minuty. Letos tím ale zdaleka nekončí. Čeká ji ještě ME dospělých v atletice a také cyklistické MS, kde se sejde s Martinou Sáblíkovou.



V cíli závodu v Eugene mohla Anežka Drahotová myslet na příjemné věci.

„Když máte světový rekord, máte i zlato. Nejdřív jsem chtěla zlato, druhým cílem byl rekord,“ usmívala se Drahotová. „Nemyslím, že v jiném závodě bych mohla rekord překonat. Na tenhle závod jsem byla opravdu motivovaná.

Tři roky staré světové maximum Rusky Jeleny Lašmanovové překonala Drahotová o víc než dvanáct sekund. Nezastavilo ji ani chladnější počasí.

„Z Česka jsem zvyklá. Trénovala jsem v Melagu, což je skoro ve dvou tisících metrech. Když jdete na světový rekord, počasí vám nevadí,“ líčila Drahotová. „Nemůžu říct, že bych to očekávala. Až půjdu spát, budu o tom přemýšlet. Držet světový rekord byl můj sen.“

Drahotová na sebe výrazně upozornila už loni na mistrovství světa v Moskvě, kde se v závodě na 20 kilometrů dlouho statečně držela na čele a nakonec ve vyrovnaném národním rekordu skončila sedmá.

A letos má sezonu rozjetou ještě lépe. Začala jarním vylepšeným národním rekordem na 20 kilometrů. Za tři týdny ji čeká stejný závod na mistrovství Evropy v Curychu, koncem září pak bude závodit v časovce na světovém šampionátu v cyklistice ve Španělsku.

„Bude to pro mě skvělá zkušenost, protože pojedu s Martinou Sáblíkovou,“ těší se Drahotová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud