Martin Hašek
2. srpna 2014 • 16:55

Tyčkařka bude i po rozvodu na ME obhajovat titul jako Svobodová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězným závodem na mistrovství republiky v Ostravě si tyčkařka Jiřina Svobodová zvýšila sebevědomí před evropským šampionátem v Curychu, kde bude obhajovat kontinentální titul z roku 2012. Na slavném stadionu Letzigrund bude závodit pod jménem Svobodová, i když manželství s překážkářem Petrem Svobodou už skončilo.



„Jsem Svobodová,“ ukončila letošní halová vicemistryně světa spekulace o jméně na svém startovním čísle pro mistrovství Evropy v Curychu po červnovém rozvodu s překážkářem Petrem Svobodou. Na návrat ke svému původnímu jménu Ptáčníková chce počkat až po sezoně.

„Já jsem řekla, že se chci vrátit ke svému jménu, ale nějak jsem neřekla kdy. A pak jsem dva dny na to závodila v Kladně a už jsem byla Ptáčníková. To by byly problémy i s letenkami, pasy. Tak jsem říkala: Tuhle sezonu už doklepu, jak to je,“ vysvětlovala Svobodová.

Případná rychlá změna příjmení by mohla způsobit i další administrativní problémy, například s akreditací na evropský šampionát.

„Mně volali, že byl nějaký problém s akreditací, že snad přišla na jméno Ptáčníková. Ale prý můžu odjet, takže i odzávodím,“ usmívá se Svobodová.

Na ostravském mistrovství republiky se tyčkařka vypořádala s velkým vedrem a také točícím se větrem, který závodnicím komplikoval závěr závodu. Byl z toho výkon 450 centimetrů.

„Dneska to bylo strašný. Začaly jsme v pekle, bylo vedro, absolutně se nehnul vítr. Najednou se rozfoukalo, takže se furt měnily rozběhy, měkčí, tvrdší tyče,“ říká Svobodová. „Ale já jsem spokojená. Já jsem dneska chtěla udělat pár věcí, to se povedlo.“

Svobodová sice letošní sezonu začala stříbrnou medailí na halovém mistrovství světa v Sopotech, v létě se ale prala s technikou a musela dokonce bojovat s psychickým blokem, kvůli kterému se bála skákat.

„Blok zmizel. Už je to lepší, ale letos už to nebude úplně nejlepší. Takže sezonu nějak doklepu a už se těším na přípravu, na halu,“ říká Svobodová, která však do Curychu pojede jako úřadující mistryně Evropy.

„Tohle nechci řešit, nechci si to nějak připouštět. Každá sezona je nějakým způsobem jiná. Jedu si zaskákat, abych z toho měla dobrý pocit. Abych skočila hezky, abych skočila vysoko, a bude mi to stačit,“ říká Svobodová. „Mně někdo nedávno řekl, že já když si vezmu reprezentační dres, tak nemá strach, že by to nedopadlo dobře. Snad to dopadne dobře.“

Ve skoku o tyči zvítězila na MČR v atletice Jiřina Svobodová s výkonem 450 cm.
Ve skoku o tyči zvítězila na MČR v atletice Jiřina Svobodová s výkonem 450 cm.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud