13. dubna 2016 • 10:17

Rekordman Lavillenie přijede na Zlatou tretru, dohlížet na něj bude Bubka

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský vítěz a světový rekordman ve skoku o tyči Renaud Lavillenie přijede počtvrté na Zlatou tretru Ostrava (20. května). „Ano, je to pravda, do Česka se rád vracím,“ potvrdil Lavillenie v tiskové zprávě. „Do Ostravy se těším, v sezoně 2016 to po Šanghaji bude můj druhý start. Chtěl bych atakovat svůj rekord mítinku z roku 2013.“



Lavillenie na Zlaté tretře Ostrava startoval třikrát a pokaždé vyhrál. Zatím se mu sice nepodařilo překonat magickou hranici šesti metrů, ale pokaždé ji atakoval. V roce 2012 posunul rekord mítinku na 590 cm, o rok později jej vylepšil na 592 centimetry. V roce 2014 mu k triumfu stačilo 583 cm.

V Česku se Lavilleniemu daří. V Praze vyhrál halové mistrovství Evropy (2015 – 604 cm) a nedávno v Jablonci nad Nisou skočil světový halový výkon 603 cm. Pokud bude přát počasí, chtěl by podobné výkony ukázat i v květnu v Ostravě. „Dohlížet“ na něj jako čestný host mítinku bude i legendární tyčkař Sergej Bubka.

Pomoct by měla i kvalitní konkurence. Organizátoři už potvrdili účast mistra světa z roku 2015 Shawna Barbera z Kanady, i nejlepších českých tyčkařů Jana Kudličky a Michala Balnera. Představí se i největší současný talent, teprve šestnáctiletý Řek Emmanouil Karalis, který v Jablonci skočil nejlepší dorostenecký výkon historie (554 cm).

Ohlášené hvězdy Zlaté tretry Ostrava:

400 m: Pavel Maslák

1500 m: Jakub Holuša

Oštěp: Julius Yego, Vítězslav Veselý

Koule: Tomasz Majewski, Ladislav Prášil, Tomáš Staněk

Kladivo: Pawel Fajdek, Anita Wlodarczyková

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud