3. září 2016 • 13:45

Klasické překážky už Svobodu nebaví. Podívejte se, jak skáče přes auta!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětikilometrové dobrodružství, kde si každý bude moci vyzkoušet svou rychlost, chytrost a odhodlání. Běh s názvem Urban Challenge v areálu pražské Pragovky postaví 17. září startujícím do cesty překážky typické pro městské prostředí. Nová výzva nalákala například i jednoho z nejlepších českých boxerů Ondřeje Pálu, nebo halového mistra Evropy v běhu na šedesát metrů překážek Petra Svobodu!



Oba si již také jednu z disciplín vyzkoušeli – v rámci natáčení reklamního spotu si v areálu Pragovka Art District zaskákali po zaparkovaných autech. Společnost jim dělaly další známé tváře, zpěvačka Victoria a moderátor Václav Tittelbach.

Petr Svoboda už za svou kariéru překonal statisíce překážek, ty v závodě Urban Challenge však také pro něj budou zcela nové. „Ono je to asi úplně jedno, překážka mě dokáže zničit stejně jako to auto. Ale když ji skopnu, tak je fakt, že spadne a nic mi neudělá, ale tady mi noha zajede někam do předního skla. V každém případě je to hodně zábavné,“ říká držitel národních rekordů na šedesát i 110 metrů.

Nejen fanoušci Petra Svobody se mají na co těšit
Video se připravuje ...

„Moc šancí, jak si tuhle disciplínu vyzkoušet, normálně nemáte,“ souhlasil po natáčení Ondřej Pála, který je zároveň pořadatelem celé akce. „Je to něco nového. Není to o tom si sáhnout na dno svých sil, ale hlavně si závod užít. Zúčastnit se může každý,“ dodal držitel pásu Interkontinentálního šampiona WBA.

Svobodu uchvátila především atmosféra haly, kam normálně nemá veřejnost přístup. „Nikdy jsem žádné takové závody nezkoušel, ale znám je. A protože se většinou konají v bahně nebo v lese, tak Urban Challenge mi přijde daleko zábavnější. Jsem filmový mág, přesně takové ponuré, postkatastrofické prostředí znám z různých filmů,“ prohlásil.

Urban Challenge je prvním městským překážkovým během svého druhu v České republice. Na účastníky čeká přeskakování aut, lezení přes kontejnery, běh atomovým krytem a mnoho dalších výzev. Start je 17. září 2016 v areálu Pragovky, registrovat se je možné na webových stránkách www.urbanchallenge.cz.

Témata:  Petr Svoboda
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud