31. srpna 2017 • 18:23

Koulař Staněk byl ve finále Diamantové ligy v Bruselu pátý, vyhrál Hill

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český koulař Tomáš Staněk obsadil pátou příčku ve finále Diamantové ligy v Bruselu. Jeho nejdelší pokus v soutěži na náměstí Grand Place měřil 21,39 metru. Vyhrál Američan Darrell Hill, který v poslední sérii vylepšil rekord mítinku na 22,44 metru.



Český rekordman Staněk se po dvou přešlapech posunul ve třetí sérii vrhem dlouhým 21,39 metru na třetí příčku. Tam figuroval i po pěti pokusech, ale v závěrečném kole se před něj dostali Němec David Storl i Američan Hill.

Druhý jmenovaný z čela sesadil lídra světových tabulek Ryana Crousera. Ten dnes jako první vylepšil sedm let starý rekord mítinku Američana Reese Hoffy (22,16), když hned v úvodním pokusu poslal kouli do vzdálenosti 22,37 metru.

Hill byl ale ještě o sedm centimetrů lepší a díky novému formátu ovládl hodnocení Diamantové ligy. Osobní rekord si vylepšil o více než půl metru a napravil nepovedené mistrovství světa, kde skončil až jedenáctý.

V pátečním hlavním programu finálového mítinku v Bruselu budou české barvy hájit překážkářka Zuzana Hejnová a výškařka Michaela Hrubá.

Finálový mítink atletické Diamantové ligy v Bruselu - předprogram:

Muži:
Koule: 1. Hill 22,44, 2. Crouser 22,37, 3. Kovacs (všichni USA) 21,62, ...5. Staněk (ČR) 21,39.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud