10. ledna 2018 • 12:25

Hejnová vysvětlila: Co jí baví na blogu o jídle? Proč se soudí kvůli známce?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletka Zuzana Hejnová se chystá na mistrovství Evropy, zaobírá se ale i mimosportovními aktivitami a řeší i soudní spor s Českou poštou. V pořadu Štrunc na Info.cz hovořila dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 m překážek také o svém postoji k dopujícím ruským sportovcům. O jakých tématech hovořila?



Jak se dívá na dopující sportovce

Dopingová podezření se řeší v posledních letech hlavně v souvislosti s ruskými sportovci. „Je to jejich rozhodnutí, jestli to budou dělat čistě, nebo si pomůžou podpůrnými prostředky. Já bych měla neklidné spaní, jsme přece neustále hlídaní a kontrolovaní. Nevím, jak mohou takoví lidé fungovat,“ řekla Hejnová .

U ruských atletek byla z některých odhalení zaskočená. „U některých podezření máte, další objíždějí všechny závody a nikde se neschovávají. A tak jsem to měla u jedné výškařky – olympijská vítězka, mistryně světa. A potom zpětně po osmi letech byla pozitivně testovaná. Pak si říkáte: Komu máte ještě věřit?“

Její pohled na boj s dopujícími soupeřkami se měnil. „Dřív mě to trápilo hodně. Ale dokázala jsem si, že dokážu vyhrát i přes to. Je to taková radost. A důkaz, že není potřeba ve vrcholovém sportu brát doping.“

 

Co plánuje po kariéře

Hejnová také hovořila o své budoucnosti. Poodhalila plány na založení rodiny. „Na dítě nechci čekat do 40. Mám před sebou ještě jednu olympiádu a pak nastane nejvyšší čas. To bude tak akorát,“ řekla 31letá atletka.

A co by ráda dělala po kariéře? „Nemusím se úplně bát, něco si najdu,“ prohlásila. Některým aktivitám se věnuje už nyní. „Nepůjdu směrem jako Roman Šebrle , který se jako moderátor vypracoval. Pořádám kempy, sportovní kroužky,“ prozradila.

Populární je také její blog zdravebezprekazek.cz o jídle, který vytváří s tanečnicí Andy Pavelcovou a společně byly nominovány na Czech Blog Awards. „To vlastně úzce souvisí se sportem, obecně i se zásadami zdravého stravování a taky mě to baví. Ráda se dozvídám nové věci o jídle a ráda jím.“

Jak vidí spor kvůli známce s Českou poštou

Elitní běžkyně také okomentovala svůj soudní spor s Českou poštou, která u příležitosti olympiády v Riu vydala známku s podobiznou běžkyně. Hejnová tvrdí, že je na známce ona, její podoba byla použita bez souhlasu a požaduje milion korun. „Jsem o tom přesvědčená. Nepřipadám si jako státní majetek a stálo by za to se alespoň zeptat. Jde o princip. Řeším to, aby se to nestalo někomu dalšímu. Mám udělaný nějaký posudek, fotka je totožná se známkou. Je to hrozně nepříjemný, nevyžívám se v tom,“ shrnula svůj postoj k celé kauze.

Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová tvrdí, že na známce je ona, a státní podnik vyzvala, aby známku nevyužíval.
Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová tvrdí, že na známce je ona, a státní podnik vyzvala, aby známku nevyužíval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud