2. září 2020 • 21:15

NEJ výkon roku! Duplantis vyhrál i v Lausanne, přes šest metrů i Kendricks

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský tyčkař Armand Duplantis vyhrál na Diamantové lize v Lausanne nejlepším výkonem roku 607 cm před Samem Kendricksem z USA, který skočil o pět centimetrů méně. Šestimetrovou hranici překonali dva atleti v jedné soutěži poprvé v historii.



Světový rekordman Duplantis si v sektoru postaveném v centru Lausanne připsal dvanácté vítězství v řadě a vytvořil nový rekord Diamantové ligy.

Všechny výšky zdolal na první pokus. Neuspěl až při prvním skoku na 615 centimetrech, jímž se snažil překonat nejlepší historický výkon pod širým nebem Ukrajince Sergeje Bubky, který v roce 1994 skočil v Sestriere 614 cm. Následně dvacetiletý švédský tyčkař po půl deváté usoudil, že už je příliš tma a soutěž ukončil.

Na třetím a čtvrtém místě skončili shodným výkonem 572 cm poslední dva olympijští vítězové Brazilec Thiago Braz a Francouz Renaud Lavillenie.

Muži se v sektoru na náměstí Place de L'Europe střídali při skocích se ženami, mezi kterými si vedla nejlépe Angelica Bengtssonová. Duplantisova krajanka zvítězila výkonem 472 cm. Česká reprezentantka Romana Maláčová si poradila jen se svou základní výškou 417 cm a skončila na předposledním osmém místě.

Kvůli koronaviru se letos podobně jako jinde nekonal v Lausanne mítink Diamantové ligy v klasické podobě. Tyčkařské klání sledovalo 1000 diváků rozdělených do čtyř sektorů.

Mítink atletické Diamantové ligy v Lausanne - tyč:

Muži: 1. Duplantis (Švéd.) 607, 2. Kendricks (USA) 602, 3. Braz (Braz.) 572, 4. R. Lavillenie (Fr.) 572.

Ženy: 1. Bengtssonová (Švéd.) 472, 2. Bradshawová (Brit.) 464, 3. Moserová (Švýc.) 464, ...8. Maláčová (ČR) 417.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud