9. prosince 2021 • 11:24

Šebrle se vrací ke sportu. Bude trénovat vícebojaře na Dukle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský vítěz z Atén 2004 Roman Šebrle se vedle pokračování moderátorské kariéry aktivně vrátil do sportovního prostředí. Na Dukle trénuje vícebojařskou skupinu, v níž jsou Ondřej Kopecký a Marek Lukáš a také Lotyš Reinis Kregers.



Nejdříve začala Šebrleho spolupráce s úřadujícím mistrem republiky Kopeckým. „Ondra Kopecký mě o pomoc žádal už dlouho. Já chtěl taky, jenže to pořád z nějakých důvodů nešlo skloubit. Teď už to klaplo,“ uvedl Šebrle v rozhovoru na webu Dukly. Přesvědčily ho možnosti českého juniorského halového rekordmana v sedmiboji, který má desetibojařské osobní maximum 7627 bodů.

„Ondrovi je třiadvacet, má v sobě velký potenciál. Pořádně jsem si poslechl, jakým způsobem trénuje. K ideálu to mělo daleko. Přesto dosahoval slušných výkonů. Byla by škoda nechat tenhle talent bez dohledu,“ řekl bývalý světový rekordman.

Kopeckého částečně limitují problémy s kolenem. „Museli jsme tomu uzpůsobit trénink. Zdraví je vždycky nejdůležitější. Pokud odtrénuje, co bude potřeba a zůstane fit, půjde nahoru,“ věří Šebrle.

Do jeho skupiny přišel také třicetiletý Lukáš, třetí muž letošních českých tabulek. Ten podobně jako Lotyš Kregers obléká dres Olympu. „Tam skončil Josef Karas, jediný trenér pro desetiboj. Ondra potřeboval parťáky. Skupina je pro výkonnostní růst velmi důležitá, kluci si mohou navzájem pomáhat. A já můžu pomoci jim všem. Dukla vždycky byla desetibojařskou baštou a snad brzy zase bude. Určitě se časem porozhlédnu i v mládežnických kategoriích, další naděje se určitě objeví,“ plánuje Šebrle.

Může čerpat i ze svých tréninkových deníků. Nejvíce ho ovlivnil Zdeněk Váňa, pod jehož vedením dosáhl na světový rekord. U svých svěřenců sází na rychlost. „Kvalitní čtvrtka je základem pro osm disciplín z deseti,“ poznamenal. Atlety varoval, že je čeká velká dřina. „Desetiboj je především o tom. Musí se hlavně běhat, pak se výsledky dostaví. Vzali si to rychle k srdci. Myslím, že to s nimi půjde,“ doplnil Šebrle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud