Ivo Pospíšil
9. září 2019 • 22:06

Tři, dva, jedna, jooo! Basketbalisté slavili postup: pivo i „Černí andělé“

Autor: Ivo Pospíšil, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ŠEN-ČENU | Zavřené dveře, uvnitř basketbalisté s realizačním týmem, a linoucí se skladba Černí andělé od skupiny Lucie. Na první dojem by se mohlo zdát, že jste v hale v Šen-čenu. V české kabině, kde si tenhle hit vzal pod patronát „DJ Martin Kříž“, ale kdepak. Teď jste na hotelu českých basketbalistů. U týmových oslav senzačního postupu nechybělo pivo a ani společné odpočítávání konce duelu Američanů s Brazilci (89:73).



Po chvíli, během které se celý tým objímal, vyšel Tomáš Satoranský: „Jdu pozdravit novináře, ať mají o čem psát,“ smál se. Podal všem ruce, a když uslyšel gratulace, poděkoval a ujistil: „Uvidíme se zítra.“ Patrik Auda se mezitím opodál opíral o zeď a nevěřícně zavíral oči. Blake Schilb vyšel bez francouzských holí, lehce napadal na levý kotník, ale úsměv od ucha k uchu. A kouč Ronen Ginzburg pokynul sklenkou, v níž se třpytilo a vonělo něco ostřejšího.

„Je to neuvěřitelné. Nemohu tomu uvěřit. Hráči tady dělají skvělou práci, rvou se jako lvi, a to i přesto, že tu čelí zvučnějším týmům. Jsem na ně pyšný a věřím, že si to lidé budou hodně dlouho pamatovat,“ přiznal.

Historický úspěch v podobě čtvrtfinálového MS se stal realitou. „No, poslední minuty jsem si užil, ale jinak jsem byl víc nervózní, než u našich zápasů. Ne, že bych USA celou dobu úplně věřil, ale nakonec to dali,“ oddechl si zkušený trenér, zatímco se všichni podél něj hrnuli na své pokoje.

VIDEO | Čeští basketbalisté oslavují postup do čtvrtfinále MS

I když na nějaké pivo došlo, na velké oslavy historického úspěchu to nevypadalo – v úterý ráno zase cesta na letiště, a zpět do Šanghaje. Tam, kde se přesně před týdnem zrodila první česká výhra na MS, nad Japonskem. Právě tam je ve středu bude čekat ve čtvrtfinále Austrálie. „Viděl jsem Austrálii před měsícem, je to skvělý tým, ale my můžeme dosáhnout čehokoliv. Budeme opět bojovat jako lvi,“ sliboval Ginzburg a brzy odešel.

O pár desítek minut později vešel hotelovými dveřmi Brazilec Anderson Varejao a mírný úsměv na tváři mu vykouzlil jen hlouček jejich příznivců, kteří i navzdory konci na MS spustili pár metrů od recepce brazilskou hymnu.

Zatímco ta česká se z Šanghaje postupně rozezní i v hlavní hale v Pekingu… Historie je teď.

PROGRAM ČTVRTFINÁLE MS V BASKETBALU
Argentina – Srbsko, úterý 10. září od 13:00 ONLINE>>>
Španělsko – Polsko, úterý 10. září od 15:00 ONLINE>>>
USA – Francie, středa 11. září od 13:00 ONLINE>>>
Austrálie - Česko, středa 11. září od 15:00 ONLINE>>>

Čeští basketbalisté se ve čtvrtfinále MS utkají s Austrálií. Jak vypadá kompletní pavouk play off? Čeští basketbalisté se ve čtvrtfinále MS utkají s Austrálií. Jak vypadá kompletní pavouk play off?Foto Twitter.com/FIBAWC

ANALÝZA MS: 5 klíčových statistik postupu? Satoranský i Balvínovy doskoky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud