26. února 2021 • 08:53

Brooklyn válí i bez Duranta, vyhrál poosmé v řadě. Philadelphia stále lepší

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Brooklynu vyhráli v NBA osmý zápas za sebou a po domácím vítězství 129:92 nad Orlandem stále dotírají na lídra Východní konference Philadelphii. Sixers se v čele tabulky udrželi díky výhře 111:97 nad Dallasem. Při shodném počtu 22 vítězství mají oproti Nets na kontě o jednu porážku méně.



Nets stále bez Kevina Duranta natáhli aktuálně nejdelší vítěznou sérii v lize po pomalejším začátku díky druhé čtvrtině, kterou ovládli v poměru 41:19. Ve druhé půli pod vedením Kyrieho Irvinga a Jamese Hardena vedli nad floridským celkem až o 40 bodů.

„Nemůžeme začít každý zápas tak, jak jsme vstoupili do těch předchozích z téhle vítězné série. Takže jsme dál zůstávali v klidu, semkli se, povedlo se nám pár akcí a na konci první dvanáctiminutovky už to bylo dobré. Pak už jsme jen kontrolovali tempo a hlídali si výsledek,“ řekl Irving, který zaznamenal 27 bodů a devět asistencí.

Nets potvrdili, že jsou v ofenzivě nejlepším týmem ligy. Přes 120 bodů nastříleli ve 34. utkání sezony podvacáté, čímž už teď vyrovnali klubový rekord. James Harden přidal 20 bodů, devět doskoků a sedm asistencí.

Durant vynechal šesté utkání v řadě. Jeho spoluhráči úspěšně trestali ztráty soupeře, z 18 případů vytěžili 24 bodů a trenér Orlanda Steve Clifford se na svůj tým zlobil. „Takhle nemůžeme ztrácet míče, pokud chceme pomýšlet na úspěch. To byl začátek našeho konce,“ řekl kouč Magic. V jeho týmu se pivot Nikola Vučevič blýskl 28 body a 12 doskoky.

Philadelphia uspěla zejména zásluhou kamerunského pivota Joela Embiida. Jeden z adeptů na cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA zaznamenal 23 bodů a devět doskoků.

Hvězdný Giannis Antetokounmpo dotáhl Milwaukee k domácí výhře 129:125 nad New Orleans. Za bezmála 38 minut zapsal 38 bodů a 10 doskoků. Khris Middleton přidal 31 bodů, v týmu Pelicans nastřílel 34 bodů Zion Williamson.

Nejlepší střelec soutěže Bradley Beal přispěl 33 body k vítězství Washingtonu 112:110 na palubovce Denveru, Russel Westbrook zároveň zkompletoval triple double za 16 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí. Ještě o jeden bod víc než Beal měl na kontě domácí Jamal Murray, pivot Nuggets Nikola Jokič zaznamenal 24 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud