Adam Nenadál
3. srpna 2021 • 01:12

Satoranský končí v Chicagu, ale má jistých 10 milionů dolarů na sezonu

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen dva dny poté, co cestu české basketbalové reprezentace olympijským turnajem v Tokiu ukončila vysoká porážka s výběrem USA, přišla v kariéře Tomáše Satoranského zásadní změna. Český rozehrávač po dvou letech končí v Chicago Bulls, kteří devětadvacetiletého Čecha spolu s Garrettem Templem a volbou ve druhém kole draftu směnili s New Orleans Pelicans za Lonzo Balla.



Satoranský oblékal dres chicagských „Býků“ dvě sezony: tu příští, pokud nedojde k další výměně, už odehraje v dresu New Orleans, což mu zaručí garantovaných 10 milionů dolarů na ročník 2021/2022. Právě potvrzení opce na třetí rok kontraktu ze strany Bulls umožnilo Chicagu iniciovat sign-and-trade scénář a vyměnit Satoranského za Balla. Ten podepíše v novém působišti čtyřletou smlouvu, která mu zaručí 85 milionů dolarů za čtyři sezony.

Přestupový trh v NBA ale ještě čeká několik bouřlivých dnů a stále není jisté, zda Satoranský nebude součástí další výměny.

Odchovanec USK Praha podepsal tříletou smlouvu s Chicagem v červenci 2019 a následující sezonu odehrál 64 z možných 65 zápasů v základní pětce slavného týmu. V nadcházejícím ročníku se nový kouč Billy Donovan rozhodl svěřit roli ústředního rozehrávače Cobymu Whiteovi, na začátku letošního roku se nicméně opět vrátil k variantě se Satoranským. „Bylo to v situaci, kdy jsme se v zápasech těžce dostávali do tempa a až hráči z lavičky byli většinou těmi, kterým se to pak povedlo,“ popisoval Satoranský pro iSport.cz svůj návrat do zahajovací sestavy. Bulls ovšem Čecha nabízeli za Balla už během uzávěrky trejdů v březnu.

Pokud by Satoranský v Pelicans pevně zakotvil i pro nadcházející ročník NBA, může se těšit na spolupráci s nejsledovanější mladou hvězdou ligy, kterou je bezesporu jedenadvacetiletý Zion Williamson. 201 cm vysoké křídlo udivuje i přes mohutnou muskulaturu neuvěřitelným výskokem a atletičností: český rozehrávač by měl v popisu práce „krmit“ Wiliamsona přesnými pasy do výhodných podkošových pozic. Druhou největší hvězdou Pelicans je bezesporu křídlo Brandon Ingram, rovněž teprve 23letý basketbalista, který si v sezoně 2019/2020 vysloužil ocenění pro hráče s největším zlepšením v celé NBA.

Kapitán českého výběru po sobotní tokijské porážce s USA přiznal, že poslední dva duely olympijského turnaje hrál pod prášky proti bolesti. „Vůbec jsem ale neuvažoval, že bych nenastoupil,“ vrtěl hlavou Satoranský, kterého trápí zranění třísla.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud