6. března 2022 • 09:09

Famózní LeBron táhl Lakers. Nasázel 56 bodů, jde o jeho třetí nejlepší výkon

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

LeBron James nastřílel v sobotním utkání NBA 56 bodů, k tomu doskočil 10 míčů a byl strůjcem domácího vítězství basketbalistů Los Angeles Lakers 124:116 nad Golden State. Kalifornský celek zvítězil po čtyřech porážkách, trápící se Warriors naopak prohráli počtvrté za sebou, a to i vinou deseti neproměněných trestných hodů z 19 pokusů. Stephen Curry dal 30 bodů, ale propadu na třetí místo v tabulce Západní konference nezabránil.



James předvedl třetí nejlepší střelecký výkon v kariéře a jen o pět bodů zaostal za svým maximem, které v roce 2014 zaznamenal proti Charlotte ještě v dresu Miami. Zároveň se stal prvním hráčem v historii ligy, který nastřílel alespoň 50 bodů jak po dovršení 35 let, tak také před 21. narozeninami. Lakers to navíc tentokrát konečně přineslo výhru.

„Je vtipné, že mě zaměstnanci klubu odchytávali hned po zápase a ptali se, jak se poté, co jsem nastřílel 56 bodů, cítím. Řekl jsem jim nejprve, že mi na tom absolutně nezáleží, jsem pouze šťastný, že jsme vyhráli. Samozřejmě ale radost mám, cítil jsem se dost dobře,“ řekl James.

Hvězdný hráč trefil 19 z 31 střel z pole včetně šesti trojek z 11, minul jedinou ze 13 šestek a také přidal tři asistence. Navíc přeskočil Karla Malonea na druhém místě historických tabulek v počtu odehraných minut v lize včetně play off - na prvního Kareema Abdula-Jabbara ztrácí nyní zhruba 3500 minut. Během první půle si přitom James bolestivě narazil loket, přesto odehrál přes 38 minut.

Souboj hvězd: LeBron James brání Stepha Curryho
Souboj hvězd: LeBron James brání Stepha Curryho

Výbornou formu potvrdil Dallas a i bez Luky Dončiče, který dostal volno s naraženým prstem na noze, porazil Sacramento 114:113. O poločase přitom prohrával o 14 bodů a pozadu byl i o 19. Slovinského rozehrávače výborně zastoupil Spencer Dinwiddie, nedávná posila z Washingtonu se postarala o 36 bodů a také sedm asistencí. Dalších 23 bodů přidal Jalen Brunson, a to včetně vítězného koše na 114:111.

„Hráči se do rytmu nakonec dostali a nechali na hřišti všechno, chceme ale, aby byl Luka zpátky. Snad hned v pondělí,“ přál si trenér Jason Kidd. Sacramentu nepomohl ani osobní rekord rozehrávače De'Aarona Foxe, který nastřílel 44 bodů.

Miami v duelu nejlepších týmů Východní konference doma poměrně bez potíží zdolalo oslabenou Philadelphii 99:82 a má už náskok čtyř vítězství. Heat výhru uhájili po skvělé čtvrté části, ve které povolili soupeři nastřílet pouhých 14 bodů. „Skvělá práce, jsme spokojení. A budeme ještě lepší,“ řekl Tyler Herro, jenž dal 21 bodů stejně jako Jimmy Butler. Nejlepším hráčem Sixers, za které nenastoupil odpočívající James Harden, byl s 22 body a 15 doskoky Joel Embiid. Hosté trefili pouze sedm ze 41 trojek.

Sobotní výsledky NBA:

Charlotte - San Antonio 123:117
Dallas - Sacramento 114:113
LA Lakers - Golden State 124:116
Memphis - Orlando 124:96
Miami - Philadelphia 99:82
Minnesota - Portland 135:121

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud