21. května 2022 • 09:24

Golden State porazil Dallas i podruhé, nepomohlo ani 42 bodů Dončiče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Golden State porazili v NBA Dallas i podruhé a po výhře 126:117 zvýšili stav série ve finále Západní konference na 2:0. Mavericks nepomohlo průběžné vedení až o 19 bodů ani 42 bodů hvězdného Luky Dončiče. Nejlepším střelcem vítězů byl s 32 body Stephen Curry. Série se nyní přesouvá do Dallasu, kde se pozítří odehraje třetí utkání a o dva dny později čtvrté.



Mavericks ještě v poločase vedli po výborné druhé části o 14 bodů, za třetí nicméně nasbírali pouze 13 bodů a čtvrtou prohráli 32:43. Domácí tým navíc celý zápas výborně střílel a hostům tak nepomohlo ani solidních 21 trefených trojek z 45 střel.

Curry k 32 bodům včetně šesti trojek přidal osm doskoků a pět asistencí a dopomohl Warriors stát se pátým celkem, jenž v play off dosáhl 200 vítězství. Před nimi to dokázali pouze LA Lakers, Boston, Philadelphia a San Antonio.

Currymu zdatně sekundoval Kevon Looney s 21 body, což je jeho kariérní maximum ve vyřazovacích bojích. „Nastal čas, aby si lidé uvědomili, jaký vliv na naši hru Kevon má,“ chválil výkon šestadvacetiletého rodáka z Wisconsinu trenér Warriors Steve Kerr. Looney se dostal na dvouciferná střelecká čísla podruhé za sebou, navíc doskočil 12 míčů.

„Všichni víme, že jde o Warriors. Tedy tým, který má na to, aby byl šampionem. Je složité je zastavit. Rozhodně musíme lépe odstavovat a doskakovat. Kromě toho jsme špatně bránili a až příliš spoléhali jen na střelbu trojek. Abychom uspěli, musíme více najíždět,“ řekl Dončič.

Dončičovi, který údajně po prvním duelu série zvracel a stále není v pořádku, sekundovali Jalen Brunson s 31 body, sedmi doskoky a pěti asistencemi či Reggie Bullock s 21 body včetně šesti trojek. Z perimetru trefily tři opory týmu 16 pokusů z 27, s pouhými 13 body ale tentokrát zklamala lavička.

Mimo to domácí nastřádali 33 finálních přihrávek oproti 22 hostů a přehráli Dallas ve vymezeném území jednoznačně 62:30. Mavs chyběly body Spencera Dinwiddieho, jenž zůstal za 22 minut na čtyřech, či Maxiho Klebera, který za 33 minut proměnil jedinou trojku z pěti a měl navíc 20 minusových bodů.

Finále Západní konference play off NBA - 2. zápas:
Golden State - Dallas 126:117, stav série 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud