7. března 2012 • 08:40

Lakers prohráli v Detroitu po prodloužení, Bryanta trápila maska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Los Angeles Lakers podlehli v úterním utkání NBA na palubovce Detroitu 85:88 po prodloužení a připsali si již třináctou prohru z 19 venkovních zápasů v sezoně.



Hosté v poločase prohrávali o čtyři body, ale Pistons minuli prvních čtrnáct střel ve třetí části, za kterou nastříleli pouze devět bodů. Ani vedení 61:54 po třech čtvrtinách však týmu z Kalifornie na vítězství nestačilo.

Ještě v základní hrací době musel Lakers zachránit Kobe Bryant, který úspěšnou střelou se závěrečným klaksonem poslal zápas do prodloužení. V něm byli úspěšnější domácí.

Bryant měl šanci na vyrovnání i v nastaveném čase, jeho střela za tři body však minula cíl. Nejlepší ligový střelec do utkání nastoupil s novou černou maskou chránící jeho zlomený nos, jenže se mu s ní špatně střílelo, a tak se vrátil k původní průhledné masce.

I tak trefil pouze osm z 26 střel z pole, což mu stačilo na 22 bodů. Andrew Bynum zaznamenal 30 bodů a 14 doskoků, Pau Gasol 20 bodů a 10 doskoků, ale lavička Lakers přispěla pouze sedmi body. Hvězdou utkání byl domácí Rodney Stuckey, který dal 34 bodů včetně šesti v prodloužení.

Dirk Nowitzki zachránil Dallas v utkání s New Yorkem, který obhájci titulu porazili 95:85. Německá hvězda nastřílela 24 ze svých 28 bodů ve druhém poločase.

Dallas ve třetí čtvrtině vedl až o 19 bodů, ale Knicks začali mocně stahovat a na začátku poslední části se po patnáctibodové šňůře dostali do vedení.

Mavericks ale poté předvedli šňůru 14:0 a připsali 23. vítězství ze 40 zápasů.
New York střelecky táhl Amaré Stoudemire s 26 body. Jeremy Lin nastřílel 14 bodů, když trefil jen čtyři ze 13 střel z pole.

"V této zkrácené sezoně není žádný náskok dost velký. Musíme prostě dál hrát, hrát a hrát. Jim se povedla pořádná šňůra, kterou se dostali do vedení, nám se pak povedla podobná, díky níž jsme zvítězili," prohlásil trenér Dallasu Rick Carlisle.

Boston porazil Houston 97:92 po prodloužení. Nejlepším hráčem utkání byl Paul Pierce, který nastřílel sedm ze svých 30 bodů v prodloužení a výrazně pomohl k vítězství Celtics. Utkání do prodloužení poslal Goran Dragič, v nastaveném čase ale Rockets na soupeře nestačili.

Do sestavy Miami se vrátil Chris Bosh, který 20 body pomohl k jasnému vítězství nad New Jersey 108:78. LeBron James nastřílel 21 bodů. Hvězda New Jersey Deron Williams po svém 57bodovém představení proti Charlotte zaznamenal 16 bodů.

Právě Charlotte se postaralo o překvapení dne, když porazilo Orlando 100:84. Nejhorší celek NBA v první půli prohrával až o 20 bodů, navíc byl ve druhé čtvrtině vyloučen jeho trenér Paul Silas. To však paradoxně nastartovalo obrat Bobcats.

Ti zakončili poločas šňůrou 14:1, v úvodu druhé půle přidali osm bodů v řadě, převzali vedení a z toho už se Orlando nevzpamatovalo. Hvězdou Charlotte byl Corey Magette s 29 body. Magic se mohli opřít jen o Dwighta Howarda a jeho 15 bodů a 17 doskoků.

Výsledky:

Boston - Houston 97:92 po prodl., Charlotte - Orlando 100:84, Dallas - New York 95:85, Detroit - LA Lakers 88:85 po prodl., Indiana - Atlanta 96:101, Miami - New Jersey 108:78.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud