18. listopadu 2012 • 09:19

Veselý dostal šanci v základní sestavě, ale Washington poosmé prohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Veselý nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Washingtonu, sérii porážek mu však ukončit nepomohl. Wizards podlehli v sobotu doma Utahu 76:83 a prohráli i osmý zápas od začátku soutěže. Stejně bídnou bilanci měl Washington v úvodu minulého ročníku, kdy se dočkal první výhry až v devátém utkání.



Ani Utah nebyl v dobrém rozpoložení. V Washingtonu uzavíral sérii čtyř venkovních utkání, z nichž předchozí tři prohrál.

Veselému a jeho spoluhráčům se toho však nepovedlo využít. Ještě v úvodu závěrečné čtvrtiny byl stav vyrovnaný 65:65, pak ale přišel střelecký výpadek domácích.

"Je to těžké. Už nevím, jak jinak bychom to zvládli," litoval promarněné šance na toužebně očekávanou výhru kouč Randy Wittman. Nespokojení fanoušci Wizards se během zápasu dožadovali jeho odchodu.

V poslední čtvrtině hráči Washingtonu přes čtyři minuty nedokázali dát koš a trefili v ní jen čtyři z 19 pokusů ze hry. Veselý v té době už nehrál, do zápasu zasáhl naposledy ve třetí části. Na hřišti strávil přes 22 minut, zaznamenal pět bodů i doskoků a dvě asistence.

Washington se zapsal do historie NBA jako teprve druhý tým, který zahájil dvě sezony po sobě osmi porážkami. Stejně se trápil v úvodu soutěže Memphis v letech 2001 a 2002.

Výsledky NBA:
Washington - Utah 76:83 (za domácí Veselý 5 bodů, 5 doskoků, 2 asistence), Boston - Toronto 107:89, Charlotte - Memphis 87:94, Cleveland - Dallas 95:103, LA Clippers - Chicago 101:80, Milwaukee - New Orleans 117:113, Phoenix - Miami 88:97, San Antonio - Denver 126:100.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud