10. listopadu 2013 • 17:43

Basketbalistka Reisingerová má historický střelecký rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Reisingerová se dnes stala nejlepší ligovou střelkyní v historii československého ženského basketbalu. Pivotka VŠ Praha v utkání 14. kola zaznamenala proti Slavii Praha 13 bodů a vylepšila svoji bilanci na 6719 bodů; o deset bodů tím překonala dosavadní střelecké maximum legendy 60. a 70. let Mileny Jindrové. VŠ Praha i díky Reisingerové zvítězily na palubovce soupeře 78:71.



Devětatřicetiletá Reisingerová už v únoru 2012 pokořila český rekord, když nastřílela nejvíce bodů od roku 1993. Tentokrát v součtu se svými začátky ještě v době společné československé ligy vytvořila absolutní maximum.

Během kariéry patřila k oporám Karlových Varů, USK Praha, Strakonic a nyní VŠ Praha. Na začátku 90. let působila i v německém Halle. Dvakrát dokázala pokořit během utkání hranici 43 bodů, takže jen těsně zaostala za dalším rekordem, který se 46 body drží Jana Stejskalová.

Před utkáním se Slavií potřebovala na překonání Jindrové vstřelit čtyři body a ty zaznamenala už v první čtvrtině. Utkání pak bylo na moment přerušeno a zástupci České basketbalové federace nové rekordmance poblahopřáli.

Ve zbytku utkání přidala Reisingerová dalších devět bodů a ve čtvrté čtvrtině pomohla spoluhráčkám otočit skóre. Slavia sice po většinu utkání vedla, ale Vysokoškolačky závěrečnou šňůrou 13:2 vybojovaly vítězství a ukončily sérii tří porážek. Na šestou Slavii se bodově dotáhly, soupeř má ale zápas k dobru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud