13. listopadu 2013 • 16:57

Basketbalistky USK zvládly i druhý zápas, porazily Spartak Moskva

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha pokračují ve vítězném vstupu do Euroligy. Po domácí výhře nad Záhřebem dnes vybojovaly triumf i na palubovce čtyřnásobného šampiona soutěže Spartaku Moskva 57:47.



 V průběhu zápasu sice přišly o náskok 16 bodů, ale vynikající závěrečnou čtvrtinou získaly dva důležité body do tabulky skupiny C. Jde o teprve druhou výhru USK nad Spartakem z dosavadních sedmi vzájemných duelů. Spartak navíc prohrál doma poprvé po 15 zápasech Evropské ligy.

"Jsem velmi spokojená s týmovým výkonem svých hráček. Především mě potěšilo, jak dobře jsme hrály v obraně. Byl to těžký zápas, protože Spartak se nevzdal a bojoval až do konce," řekla po utkání trenérka USK Natália Hejková, která v minulosti působila právě ve Spartaku a dvakrát s ním vyhrála Euroligu. "Jsem ráda, že jsem se v této hale znovu dočkala vítězství, i když tentokráte to bylo na lavičce soupeře," dodala.

Pražanky začaly velmi dobře a po šňůře 13:0 vedly už v úvodu zápasu o jedenáct bodů. Pak však začala chybovat zkušená rozehrávačka Laia Palauová, která v první desetiminutovce ztratila čtyři míče, a Spartak se chytil.

Hráčky USK přesto na přelomu poločasů dokázaly odskočit na 16 bodů a vypadalo to, že mají utkání plně pod kontrolou. Jenže následně přišlo polevení, Spartak zabral a ještě ve třetí čtvrtině srovnal šňůrou 18:2.

Pak však zavelela Palauová, která přihrála na další tři koše USK a postarala se o další bodový únik. Navíc se k ní přidaly i Kateřina Elhotová s Evou Vítečkovou, které si vzájemně přihrávaly na další koše. České mistryně znovu získaly dvouciferné vedení a to už nepustily.

Celkem domácím hráčkám dovolily v poslední čtvrtině dát jen osm bodů a dohromady jen 47, což je druhý nejlepší obranný výkon v této sezoně Euroligy.
Čtrnácti body se na výhře podílely Vítečková a Jelena Dubljevičová. Deset bodů přidala Palauová, která měla i osm asistencí, ale také sedm ztracených míčů.

"Dnes byla klíčem obrana, která nám přinesla toto důležité vítězství. Jsem pyšná na své spoluhráčky, které hrály tvrdě a ukázaly zkušenost," hodnotila Palauová.

"Potřebovaly jsme zastavit útok Spartaku, který nedávno ve své soutěži snadno porazil jiný euroligový celek Orenburg o 30 bodů. A to se nám povedlo. Pokud budeme v obraně předvádět takové výkony, určitě splníme své cíle," dodala.

Tabulka

1. 

USK Praha 2 2 0 114:99 4
2. Galatasaray Istanbul 1 1 0 81:56 2
3. Kibirkstis Vilnius 1 1 0 68:66 2
4. Polkowice 1 0 1 66:68 1
5. Novi Záhřeb 1 0 1 52:57 1
6. Spartak MO 1 0 1 47:57 1
7. Salamanca  1 0 1 56:81 1
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud