9. prosince 2013 • 16:18

Mám formu jak hov..! Byl to návrat na pětku, zlobil se Bryant

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl zrezlý jak koráb na dně oceánu. Zápas, jenž by měl podle jeho čísel skončit hluboko v zapomnění, představoval vzpomínku na celý život. Kobe Bryant se po osmi měsících léčení přetržené achilovky na levé noze vrátil do NBA. To byl nejdůležitější vzkaz nedělního večera v Los Angeles. Porážka 94:106 od Toronta, pouhých 9 vstřelených bodů a hned 8 ztracených míčů nebyly důležité.



Byl to večer hlasitých ovací návratu legendy a tichého vyslovování obav. Kobe Bryant po operaci achilovy šlachy nepředstavoval borce, jenž by hrál nad obroučkou, obránce nechával za zády díky skvělým atletickým schopnostem a svůj výkon přizdobil střemhlavými smečemi.

Pětatřicetiletá legenda však nepotřebuje ničí lítost. On sám je svým nejtvrdším kritikem. „Výkon za pět, to je bez debat,“ oznámkoval se jako ve škole. „Mám formu jako hov… Pokazil jsem kupu věcí. Tuhle prohru beru na sebe,“ utrousil po výkonu, který začal střelou, jež minula zařízení a skončil dvouciferným krachem jeho Lakers.

„Už nemusí nikomu nic dokazovat. Přesto to udělá,“ zněl jeden z reklamních sloganů na comeback pětinásobného šampiona ligy. A Bryant skutečně dokázal, že je ryzím válečníkem. Když si letos 12. dubna při duelu s Golden State achilovku utrhl, ocitl se v hluboké depresi. „Mám se teď vrace a ve 35 letech být po takovém zranění stejným hráčem? Jak to mám pro všechno na světě dokázat? Možná už mě otec čas skutečně přemohl,“ napsal tenkrát na svou facebookovou stránku.

Kobe Bryant při zápase s Torontem zatím
Kobe Bryant při zápase s Torontem zatím

Přesto se po operaci jako maniak vrhl do rehabilitace, posilování a příprav na poslední fázi kariéry. „Objevil jsem v sobě hnací motor, o němž jsem nevěděl, že ho mám. Je jednoduché vybičovat se, když jste v nejlepších letech a dominujete hře. Dokázat to však v situaci, kdy nevíte, co vás čeká, je jiný příběh. A já to zvládl,“ ocenil se.

Zda-li skutečně bude stejným hráčem jako dřív, o tom panují silné pochybnosti. A úvodní zápas je nerozptýlil, spíš naopak. Pouze 2 z jeho 9 střel propadly obroučkou. Netroufal si do soubojů jeden na jednoho, spíš než na atletičnost spoléhal na svou šikovnost a zkušenosti. Když Lakers v závěru snížili manko na 6 bodů, kouč Mike D´Antoni ho vrátil na palubovku. Hrál se přeci „Kobe Time“, jak se v LA vyrovnaným koncovkám říká. Místo vyostření zápletky však následovalo rychlé rozuzlení a odevzdání výhry hostům z Kanady.

„Nějak se začít musí. Nemůžu se dočkat, až zasednu k filmu a budu se peskovat za každou hloupost, kterou jsem udělal,“ předsevzal si Bryant, jehož Lakers momentálně patří s bilancí 10:10 až desáté místo v Západní konferenci. „Z basketbalového pohledu nemůžu být s dneškem ani trochu spokojený. Jinak jsem však šťastný. Pochyboval jsem, zda tenhle den ještě přijde,“ pravil a slíbil rychlé zlepšení. Kdy? Příští utkání čeká Lakers v úterý doma s Phoenixem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud