Ivo Pospíšil
15. ledna 2014 • 12:04

Nymburk čeká další "euroligový test". Vyzve dnes zvučnou Sienu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejzvučnější soupeř, s kterým se pravděpodobně letos utkají. V čele s hvězdným rozehrávačem Erickem Greenem nebo Othellem Hunterem, který má za sebou dva roky v NBA. Pořádný test dnes čeká basketbalisty Nymburka, kteří v rámci Eurocupu vyzvou tradičního euroligového účastníka Montepaschi Sienu. Duel začíná od 18.30 v Pardubicích.



Na takové utkání je nymburská sportovní hala moc malá. A v pražské Tipsport Aréně, kde občas letos hráli, zase zabere místo hokejový Lev Praha s Vladivostokem.

Atraktivní střetnutí basketbalistů Nymburka se silným Montepaschi Sienou proto uvidí Pardubice.

A že se je na co těšit. Siena, tradiční euroligový účastník i osminásobný mistr ligy sebou přiveze takové hráče jako Erick Green, Othello Hunter nebo Matt Janning.

„Když se řekne jméno Montepaschi Siena, vybaví se mi klubová evropská špička a v posledních deseti letech tým číslo jedna italského klubového basketbalu,“ vypráví na stránkách nymburského klubu Jiří Welsch.

Jiří Welsch v dresu NymburkaFoto Michal Beránek (Sport)

„I když pro letošní sezonu museli trochu upravit rozpočet, stále je to tým, který je na špici italské ligy a do další fáze TOP 16 Euroligy nepostoupili jen díky dvoubodové prohře s Malagou,“ ví Welsch.

Pravidelným účastníkem Euroligy je Siena od roku 2002 a hned třikrát vybojovala bronz ve Final Four. Po jejich letošním výpadku je sice opustil Daniel Hackett (12,3 bodu na zápas) či Taylor Rochestie, stále je to však favorit na postup z osmifinálové skupiny

„Především odchod Daniela Hacketta, proti kterému jsem v nedávné době hrál s reprezentací ČR, změní jejich hru. Daniel byl tahounem týmu, všestranný hráč, který dokázal hru velice dobře tvořit. Jeho aktivitu přebere někdo jiný nebo skupina hráčů a tím se pro soupeře přeci jen trochu zvýší nečitelnost týmu jako takového,“ míní Welsch.

Silný gigant navíc bude muset předvést to nejlepší. V prvním utkání totiž prohrál s Chimki Moskva 69:75 (Nymburk zase padl na palubovce Maccabi Haifa 75:80).

„V téhle fázi soutěže a skupině čtyř jsou všechny týmy pod určitým tlakem. Když se první zápas prohraje, dá se ještě říct OK, nahradím to v jiných zápasech a zachráním. Ale střed skupiny už bývá zlomový a rozhoduje se o klíčových pozicích. Mít to 0:2 je z pohledu postupu dál hodně velká komplikace a tým se dostává do těžké pozice,“ dodal Welsch.

Utkání začíná v pardubické ČEZ Aréně od 18.30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud