18. října 2017 • 20:25

Basketbalistky USK po nevydařeném závěru podlehly Galatasarayi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve 2. kole Evropské ligy prohrály 77:82 na palubovce jednoho z favoritů skupiny Galatasaraye Istanbul. Nenavázaly tak na úvodní domácí výhru nad Bourges. Při ní jim vyšla koncovka, zatímco v Istanbulu doplatily právě na nevydařenou poslední čtvrtinu, ve které zaostávaly hlavně v obraně.



České mistryně přitom byly dlouho lepším týmem. Skvěle doskakovaly zejména v útoku, kde soupeřky přeskákaly 19:7, a dokázaly si zkušeně poradit i s presinkem. Vypracovaly si až sedmibodové vedení, nátlaková hra soupeře je ale připravila o síly, které v závěru chyběly.

Dommácí tým začal v poslední čtvrtině získávat zápas pod kontrolu, proti však byla zejména Amanda Zahuiová. Švédská pivotka USK nastřílela 26 bodů a dělala domácí obraně velké problémy. Jenže pět minut před koncem musela ze hry poté, co jí sudí pískli technickou chybu za přisimulování faulů, a jelikož šlo o její pátou chybu, musela ze hry.

Navíc se nedařilo zastavit střelkyni Allie Quigleyovou, která rovněž zaznamenala 26 bodů a spolu s Jelenou Dubljevičovou dotáhla Galatasaray k výhře.

V dresu USK odehrála 21 minut teprve osmnáctiletá Veronika Voráčková a dala svých prvních sedm bodů ze hry v Eurolize. Dosud měla v elitní soutěži na kontě jen dva trestné hody. Rozehrávačka Leticia Romerová nasbírala 10 bodů, sedm doskoků z toho šest v útoku, a sedm asistencí. Marta Xargayová přidala 16 bodů a pět asistencí a Marija Režanová 14 bodů a 11 doskoků.

Další zápas čeká hráčky USK za týden doma proti Polkowicím.

Galatasaray Istanbul - ZVVZ USK Praha 82:77 (21:18, 36:43, 55:55)
Nejvíce bodů:
Quigleyová 26, Dubljevičová 23, Petronyteová 15 - Zahuiová 26, Xargayová 16, Režanová 14, Romerová 10.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud